Noul pod de biciclete olandez se dublează ca un acoperiș verde pentru o școală

Cine a spus că podurile nu pot fi distractive? Un nou pod din orașul olandez Utrecht nu numai că dă o taxă dublă, ci o potecă de pietoni și biciclete, ci și o grădină acoperită deasupra unei școli locale care este înconjurată de un parc public verde. Proiectat de NEXT Architects, podul unic Dafne Schippers - care se va deschide oficial pe 3 aprilie - acoperă Canalul Amsterdam-Rin din Utrecht și oferă comunității o mulțime de spațiu pentru a alerga, a juca cu bicicleta și a juca.

Lucrând sub comanda orașului, NEXT Architects a colaborat cu Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Arup și Bureau B + B, pentru a crea un design unic care să se axeze pe nevoile comunității.

Deși podurile tipice tind să fie structuri solitare, funcționale, aspectul ambițios al podului Dafne Schippers o face parte integrantă din designul urban al zonei, complet cu piste de ciclism și plimbări netede, toate înconjurate de verdeață expansivă.

Sugestii: Podul verde Lilypad verde se deschide pentru a acomoda traficul cu barca

Podul în sine este de aproximativ 360 de metri și conectează partea veche a Utrechtului cu noul district Leidsche Rijn. Din districtul Utrecht din Oog în Al, cicliștii și pietonii urmează o înclinație lungă în sus prin parcul Victor Hugo. Calea duce prin acoperisul verde al unei școli locale Montessori. Marijn Schenk, de la arhitecții NEXT, explică faptul că acest design coeziv este menit să creeze o conexiune fără întreruperi pentru comunitate: "Într-o mișcare fluidă, traseul ciclului, parcul și școala sunt reunite pentru a forma un ansamblu coerent al infrastructurii, arhitecturii și peisaj,"

+ Următorii arhitecți


Loading...