Skip to main content

Complexul de locuin╚Ťe Tahiti Daly Genik din Santa Monica redefine╚Öte locuin╚Ťele cu venituri mici cu venituri reduse

Imagine © Tim Griffith

Firma de arhitectur─â de la Santa Monica, Daly Genik, a colaborat cu o agen╚Ťie local─â nonprofit pentru a redevina complexul de apartamente low-rise, la intrarea pe autostrada I-10 din centrul ora╚Öului Santa Monica. Situl de 35.000 de metri p─âtra╚Ťi este acum locuin╚Ťa Complexului de Locuin╚Ťe Tahiti, care const─â din 36 de unit─â╚Ťi de locuit cu venituri reduse care împ─ârt─â╚Öesc cur╚Ťi ╚Öi gr─âdini centrale dramatice. Aceste unit─â╚Ťi ajut─â familiile s─â tr─âiasc─â în extrem de inaccesibilul West Side of Los Angeles, umplând aceast─â nevoie cu ingeniozitate arhitectural─â.

Locuin╚Ťele cu for╚Ť─â de munc─â de joas─â densitate, de joas─â for╚Ť─â, din Los Angeles, sunt redefinite de evolu╚Ťii precum complexul de locuin╚Ťe Tahiti Daly Genik. Finan╚Ťarea privat─â ╚Öi public─â este utilizat─â pentru a dezvolta, construi ╚Öi gestiona proiecte de locuin╚Ťe accesibile. Aceste dezvolt─âri sunt adesea create pentru a fi de╚Ťinute în colaborare de re╚Öedin╚Ť─â, pentru ca cl─âdirile s─â fie respectate ╚Öi îngrijite de-a lungul anilor. Complexul de locuin╚Ťe Tahiti este alc─âtuit din unit─â╚Ťi cu dou─â ╚Öi trei dormitoare, care sunt acordate familiilor care se încadreaz─â în categoria veniturilor anuale specifice.

Daly Genik a proiectat în mod special acest complex de locuin╚Ťe la pre╚Ťuri accesibile, pentru a maximiza spa╚Ťiul deschis ╚Öi pentru a crea o atmosfer─â mai durabil─â ╚Öi pl─âcut─â pentru locuitori. ╚śase cl─âdiri pe trei niveluri sunt conectate printr-o serie de rampe centrale care creeaz─â cur╚Ťi ╚Öi zone de gr─âdin─â pentru a se bucura de ╚Öedere. Balcoanele flip-flop de-a lungul site-ului pentru a aluneca lumina natural─â în cur╚Ťi. Acest lucru ajut─â, de asemenea, la promovarea ventila╚Ťiei naturale.

Alte caracteristici durabile conform c─ârora acest complex proiectat de LEED include re╚Ťinerea apelor pluviale ╚Öi maximizarea suprafe╚Ťei deschise care a fost pavat─â anterior. De asemenea, nici una dintre unit─â╚Ťile complexului nu este dotat─â cu aer condi╚Ťionat ╚Öi se bazeaz─â exclusiv pe tehnici de r─âcire pasiv─â. Una dintre aceste tehnici de r─âcire pasiv─â este utilizarea ventila╚Ťiei naturale induse de un microclimat stabilit prin plantarea bambusului în jurul unui rezervor de ap─â re╚Ťinut pe amplasament.

Deci respira╚Ťi în estetica modern─â a complexului de locuin╚Ťe Tahiti, data viitoare când v─â deplasa╚Ťi cu autostrada de 10 autostr─âzi pe Centinela Ave din Santa Monica. Imagina╚Ťi-v─â cât de uimitoare ar putea avea locuin╚Ťele cu venituri mici în întreaga ╚Ťar─â, dac─â a╚Ťi gândit pu╚Ťin la proiectare. La urma urmei, complexul de locuin╚Ťe din Tahiti nu a primit nici un premiu AIA California Merit Award 2012.

+ Daly Genik