COBE transformă silueta industrială veche în locuințe înalte din Copenhaga

În Copenhaga se desfășoară mari schimbări, în special la Nordhavn, un port industrial activ care este în prezent redezvoltat într-un cartier modern, cu utilizare mixtă, la malul mării. Ca parte a proiectului de revitalizare urbană, firma daneză COBE va transforma cel mai înaltul siloz de cereale istoric în spațiul de locuințe și expoziție într-un proiect numit "Silo". Silozul renovat este proiectat pentru a deveni o clădire de referință în noua dezvoltare urbană, ale cărei planuri au fost, de asemenea, proiectate de COBE.


Înclinându-se la puțin peste 200 de picioare, silozul înalt de 17 etaje este cea mai mare clădire industrială din Nordhavn, precum și unul dintre cele mai cunoscute repere. Arhitecții speră să mențină identitatea silozului, reinterpretând-o într-un cadru modern. Designul final va avea ca rezultat 40 de apartamente stivuite cu diferite înălțimi și dimensiuni ale plafonului, fiecare parțial dictat de variația spațială existentă a silozului, cauzată de cererile de depozitare și manipulare a cerealelor. Fiecare apartament va fi amenajat cu ferestre panoramice mari și balcoane care au vedere la orizontul de la Copenhaga și la Oresund.

"Conceptul arhitectural pentru transformarea silozului este de a folosi potențialul său original, de a păstra și de a spori caracterul distinctiv al silozului. Odată cu transformarea, silozul va fi învelit într-o nouă fațadă care îmbunătățește clădirea industrială anterioară standardelor actuale ", spune Dan Stubbergaard, director fondator și creator la COBE. "Cu toate acestea, interiorul existent al silozului va fi păstrat cât mai mult posibil și arhitectura industrială brută va fi un element vizibil. Astfel, în afară de priveliștile unice și de apartamentele ultramoderne, noii locuitori vor avea și o spațialitate unică, cu resturi istorice, cum ar fi coloanele și pereții din beton vizibil ".

Related: MVRDV transformă silozurile în gemeni pe malul mării din Copenhaga

În plus față de locuințe, silozul va găzdui, de asemenea, facilități de evenimente multifuncționale și un restaurant la parter și etajul superior. Prin așezarea locuințelor private între funcțiile publice, arhitecții speră să creeze o "experiență multidimensională" pe care toți Copenhagai o pot bucura. Proiectul este planificat pentru finalizare la sfârșitul anului 2016.

Loading...