David Chipperfield câștigă concursul pentru proiectarea noului centru Nobel sofisticat din Stockholm

Arhitectul britanic David Chipperfield a fost ales pentru a construi un nou centru pentru cea mai prestigioasă onoare de la Stockholm, premiul Nobel. Designul elegant al Chipperfield pentru noul Nobel Center, numit Nobelhuset, a triumfat asupra propunerilor de la multe firme notabile precum OMA, Herzog & de Meuron, BIG, Wingardh Arkitektkontor și Johan Celsing Arkitektkontor.

Destinat peninsulei Blasieholmsudden, clădirea va include o varietate de spații de expoziție și săli de întâlnire, o bibliotecă și, bineînțeles, un auditoriu expansiv, unde ceremonia anuală de premiere a Premiului Nobel recunoaște progresul științei și culturii. În interior, un mare parter transparent se deschide vizitatorilor și creează un spațiu atractiv pentru comunitatea urbană. Exteriorul clădirii este un amestec strălucitor de alamă verticală strălucitoare și panouri de sticlă, emițând o sofisticare demnă demnă de un astfel de eveniment distinct.

Related: David Chipperfield câștigă concursul de design Musee Des Beaux-Arts cu design transparent și cu dinți

Potrivit președintelui juriului și a directorului executiv al Fundației Nobel, Lars Heikensten, juriul a ales în unanimitate designul lui Chipperfield pentru abordarea deschisă și abordabilă, pe care au simtit-o reprezentând spiritul și mesajul premiului însuși. El explică: "Juriul găsește ușurința și deschiderea clădirii foarte atrăgătoare și consecvente cu ambiția explicită a Fundației Nobel pentru a crea un Centru deschis și primitor pentru publicul larg".

Centrul Nobel este așteptat să fie finalizat în 2018; în plus față de găzduirea uneia dintre cele mai notabile ceremonii de premiere din lume în fiecare decembrie, va include, de asemenea, o serie de evenimente educaționale și diverse activități publice pe tot parcursul anului.

+ David Chipperfield

Loading...