Skip to main content

David Chipperfield dezvăluie proiecte scalate înapoi pentru Centrul Nobel din Stockholm

Arhitectul britanic Sir David Chipperfield a dezv─âluit modific─ârile controversate ale proiectelor sale pentru Centrul Nobel din Stockholm dup─â luni de opozi╚Ťie în cre╚Ötere. De╚Öi proiectul "125 milioane" î╚Öi va p─âstra în continuare conceptul original "Nobelhuset" premiat, propunerea a fost "redus─â în mod semnificativ în dimensiune". Situat─â de-a lungul apelor centrale ale Stockholmului, cl─âdirea uimitoare din sticl─â ╚Öi alam─â ofer─â o " "Pentru ceremoniile de atribuire a Premiului Nobel ╚Öi activit─â╚Ťile conexe.


Când Chipperfield a câ╚Ötigat anul trecut licita╚Ťia pentru Centrul Nobel, modelele sale originale au fost atât de apreciate, cât ╚Öi de controversate. Membrii consiliului municipal au criticat dimensiunea mare ╚Öi estetica str─âlucitoare a cl─âdirii propuse ca incompatibile cu împrejurimile istorice ale ora╚Öului. Ca r─âspuns, Chipperfield a revizuit designul, reducând în─âl╚Ťimea ╚Öi lungimea cl─âdirii, precum ╚Öi acordând o mai mare prioritate spa╚Ťiilor publice.

Related: David Chipperfield câ╚Ötig─â competi╚Ťia pentru proiectarea unui nou centru de nobel sofisticat din Stockholm

"În timp ce conceptul fundamental al" Nobelhuset "r─âmâne acela╚Öi, cl─âdirea a fost redus─â semnificativ în dimensiune", spune Chipperfield. "Acum are o divizare mai clar─â într-o baz─â, la mijloc ╚Öi la ultimul etaj, care se refer─â la structurile înconjur─âtoare de pe peninsula Blasieholmen." Proiectul modificat de pe malul m─ârii înlocuie╚Öte parcarea subteran─â ╚Öi rampa cu o pia╚Ť─â public─â ╚Öi redevine Auditoriul Nobel pentru o mai bun─â deserve╚Öte ceremonii de premiere ╚Öi întâlniri publice. Centrul Nobel este programat pentru inaugurare în 2019.