Panoul solar cu pasiv solar al lui David Spurgeon conservă energia în Sausalito

Sauritoit, arhitectul David Spurgeon, este specializat în designul artizanal, iar CV-ul său se odihnește pe apă la sfârșitul Dock-ului Liberty. Spurgeon a construit casa de mana pe care o traieste mana din 2002 pana in 2005 si este una dintre cele mai impresionante case din comunitatea de case plutitoare unice si excentrice la doar cateva mile nord de San Francisco. Bara de casă cu eficiență energetică, cu două etaje, este proiectată să se adapteze la orice fel de vreme provoacă. Într-o zi caldă, casa se deschide spre exterior, dar în lunile de iarnă mai reci, aceasta poate fi apăsată pentru a menține aerul rece.


Istoria comunității Sausalito de la casa de gospodărie datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când bogați arhangheliști vor păstra case de vacanță plutitoare în județul Marin. Dar după cutremurul devastator din 1906, unele case au devenit reședințe permanente. Comunitatea a câștigat o reputație ca o enclavă boemă excentrică caracterizată prin muzică tare și nuditate publică în anii 1960 și de atunci a evoluat într-un amestec eclectic de structuri plutitoare - unele dintre ele fiind evaluate la peste 1 milion de dolari.

Barca de acostare Liberty Dock a fost inclusă în tabăra de case de la Marin Living: Home Tours din acest an, găzduită de AIA San Francisco și Centrul pentru Arhitectură + Design. Bara de casă este situată la capătul unei docuri lungi, care este complet acoperită de plante cu flori și suculente în ghivece. Spurgeon a construit întreaga barcă cu două etaje cu mâna, începând cu aproximativ un deceniu în urmă. "Am vrut să văd ce ar fi nevoie pentru o persoană să o construiască", a spus el vizitatorilor. Rezultatul este foarte impresionant.

Deși oricine poate vizita comunitatea casei și poate merge pe docuri, Tours-urile Home oferă o viziune unică în interiorul uneia dintre cele mai unice structuri din port. Ușa din față se deschide într-o bucătărie mare, modernă, cu scaune de bar și aparate contemporane. Un plan deschis pe podea superioară curge în camera de zi și se află pe puntea din spate, care se uită pe Golful Richardson. Spurgeon folosea structura din lemn stratificat cu lipici si siding metalic ondulat pentru a construi structura barcii. În interior, a folosit tapiterie din lemn reciclat pentru a crea niște accente frumoase calde.

Dormitorul principal este situat la nivelul inferior, împreună cu un dormitor de oaspeți mai mic și o baie completă cu duș. Pentru o baie, Spurgeon trebuie să se îndrepte spre exteriorul punții de nivel inferior, unde a instalat o casă metalică mare. Structura solare pasivă se bucură de o mulțime de lumină naturală, iar un clerestor la cel de-al doilea etaj filtrează lumina naturală în nivelul inferior. Spurgeon a instalat un sistem de încălzire radiant hidraulic sub podele de bambus pentru a încălzi locuința în timpul iernii.

Toate fotografiile de Mark Andrew Boyer pentru Inhabitat. Pentru a vedea mai multe fotografii ale lui David Spurgeon, vizitați pagina Flickr a lui Inhabitat
.

Loading...