Grădinița ecologică de la Parc are o fațadă strălucitoare

Nursery in the Park este o clădire sensibil construită și amplasată în inima unui parc vechi din orașul Zaragoza din Spania. Santiago Carroquino Arquitectos sa concentrat asupra creării unei grădinițe cu caracter de durată care exprimă jucăușia, dar întrerupe minim mediul natural din jur. De la faade spre acoperișul verde până la conservarea copacilor indigeni, grădinița îmbină limitele dintre natură și clădire oferind în același timp un loc sigur, plin de lumină și aerisit pentru ca copiii să se joace și să învețe.

Fațada frumoasă a clădirii este compusă dintr-o serie de plăci colorate din policarbonat prefabricate. Sistemul de perete umple interiorul cu lumină difuză și înmoaie exteriorul cu o verticala naturală tonată, care amintește de copacii din jur. Panourile au fost construite în afara amplasamentului pentru a accelera construcția.

Un sistem extins de acoperiș verde oferă beneficii multiple prin menținerea biodiversității parcurilor, izolarea clădirii și acționarea ca un tampon acustic al orașului. Acoperișul are, de asemenea, panouri solare încorporate pentru a ajuta la suplimentarea încălzirii.

Curțile multiple și pasajele deschise combină spațiile interioare și exterioare, oferind un mediu de îngrijire pentru copii pentru a explora. Interiorul are un sistem de perete extrem de adaptabil, care poate transforma încăperile de la un singur la mai multe utilizări. Pereții dispun de un lambriu din sticlă călit, care păstrează camerele igienice și ușor de curățat, reducând astfel substanțele chimice de curățare. Ferestrele rotunde noi au ecluze care controlează lumina și sunetul, în timp ce direcționează lumina spre camere.

Arhitecții explică proiectul "Arată totul într-un respect profund pentru mediul înconjurător, ca una dintre valorile didactice pentru copii ca noi membri ai societății noastre". O afirmație puternică privind influența construirii durabile în societate.

Loading...