Circuitele din Melbourne, cu lumină naturală, înconjoară ferestrele circulare imense

Circuitele ferestre uriașe inundă interiorul acestui bloc de apartamente funky din Melbourne cu lumină naturală. BKK Architects a proiectat Cirqua Apartments ca o serie de volume eșalonate care fac referire la locuințele istorice ale regiunii, reinterpretând-o într-un mod modern.

Blocul ocupă un loc abrupt înclinat într-un cartier rezidențial din Melbourne. Exteriorul său este dominat de ferestre uriașe care acoperă aproape toată înălțimea celor șase cuburi. Deschiderile dau lumină naturală în interior și maximizează conectarea proiectului la grădina din jur.

Related: 6.000 de ferestre circulară de inundații din Japonia, Kanazawa Library With Light

Interiorul în plan deschis oferă o mulțime de materiale naturale și culori calde, cu elemente de iluminat circular care reflectă ferestrele circulare. Pereții albi, marmura și lemnul creează un echilibru vizual delicat. În afară de caracteristicile sale remarcabile de design, proiectul creează, de asemenea, un precedent în piața multi-rezidențială a zonei. Acesta a fost construit pentru a face apel la proprietari-ocupanți, mai degrabă decât cumpăra-pentru a permite investitorilor.

+ Arhitecți BKK

Fotografia de plumb a lui Peter Bennetts

Loading...