REZIDENȚĂ: O casă cu un tatuaj de copac

De cele mai multe ori, când vrem să limităm cantitatea sau intensitatea luminii pe măsură ce curge în casele noastre, instalăm jaluzele sau atârnăm perdele. Nu atât de mult cu această extensie a casei din Victoria, Australia proiectată de Andrew Maynard Arhitecți. Proprietarii casei au vrut să adauge o bucătărie și un spațiu de locuit în casa lor, care ar fi plină de lumină naturală - o dorință ușor de întâlnit cu fațade de sticlă care să permită intrarea luminii. Cu toate acestea, pentru a salva interiorul de la coacere lumina soarelui și pentru a se conforma reglementărilor locale, arhitecții Andrew Maynard au decis să ia un semn de la natură și să atașeze autocolante mari în formă de copac care să filtreze lumina când intra în interior. Cu această adăugare inteligentă, interiorul primește lumină naturală amplă prin "ramuri de copaci" statice, care oferă umbra cu frunze și intimitatea scăzută pe tot parcursul anului.

Se vrea să se simtă mai degrabă ca o punte acoperită, mai degrabă decât un spațiu închis, un colț al extensiei folosește ușile bi-fold care permit extinderea să se deschidă complet până la exterior. Proiectul finalizat prezintă o bucătărie completă, dar în caz contrar spațiul este deschis și flexibil pentru diferite utilizări și devine cu ușurință o zonă de organizare a evenimentelor în aer liber.

Dorința clienților pentru un interior luminat de soare a provocat arhitecților să facă o structură care să fie eficientă din punct de vedere energetic și confortabil atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii. Ținând cont de faptul că această casă este situată în emisfera sudică, arhitecții au furnizat geamuri suplimentare pe fațada din sticlă din sud, pentru a reduce la minim pierderile de căldură în timpul iernii. Arhitecții au lăsat, de asemenea, un slot orizontal pe fațada orientată spre nord, care este menită să surprindă lumina soarelui de iarnă, blocând în același timp soarele de vară mare. Casa include, de asemenea, ferestre mici în colțurile de nord-vest și colțurile sud-estului, care contribuie la crearea unei briza prin casă, care o va ajuta să se răcească în timpul verii.

Arhitecții descriu conceptul de tatuaj copac ca o metodă de a crea o lumină filtrată, care oferă vederi complete la nivelul inferior - și crearea de intimitate pentru nivelul superior. Permanența autocolantului creează în mod eficient un copac static, care nu va fi niciodată prea mic pentru a oferi umbre efectivă sau prea mare pentru a deveni o datorie. Suntem totuși fani ai copacilor adevărați, deoarece oferă o umbră și eliminați dioxidul de carbon și sperați că proprietarii casei vor lua în considerare creșterea acestora. Cu toate acestea, soluția lui Andrew Maynard este cu siguranță frumoasă și ingenios pe termen scurt.

Loading...