Tiny Pond Pond House oferă pace și liniște într-un colț al Dunării de Hampshire

Calitatea unui spațiu are tot atât de mult de-a face cu structura în sine ca și locația sa, și acest lucru este cu siguranță valabil în cazul casei Pond Forest Pond în Hampshire, Marea Britanie. Proiectat cu dragoste de TDO Architecture, adăpostul mic de la colțul unei grădini private este folosit atât ca un spațiu de joacă pentru copii, cât și ca o cabană de meditație pentru adulții mai luminați.


Arhitectura TDO spune în scurtă vreme că au folosit calități contrastante pentru a crea o ambianță specială. Porțiunile mai întunecate ale casei foarte mici, construite din lemn, sticlă și cupru "se adresează" pădurii, în timp ce aspectele mai ușoare se adresează unui mic iaz de grădină. În acest fel, structura se integrează nu numai în împrejurimi, ci și le îmbunătățește.

Există ceva atât de magic cu privire la această ascunzătoare plină de bucurie, în care "înălțimile întunecate servesc ca tablouri pentru desenarea în pădure", scrie TDO și "un etaj înălțat scade un colț până la dimensiunea unui copil." Există o singură sursă de lumina, astfel încât impactul asupra mediului este neglijabil și creează o reflecție în apă care permite o contemplare liniștită.

+ Arhitectura TDO

Fotografii de Ben Blossom

Loading...