Skip to main content

Stark White Townhouse din Suedia stă în contrast cu vecinii Stoici

Am prezentat în prealabil lucrarea lui Elding Oscarson ╚Öi, la fel ca ╚Öi renovarea picnicului, aceast─â cas─â alb─â str─âlucitoare este o pies─â de arhitectur─â care provoac─â împrejurimile sale. La ╚Öansele evidente cu vecinii Stocului Landskrona din Suedia, casa se eviden╚Ťiaz─â ca un deget mare ╚Öi face un semn clar în cartierul ei, adesea somnoros. În ciuda faptului c─â are doar 125 de metri p─âtra╚Ťi, designerul a reu╚Öit s─â satisfac─â cererea proprietarilor de spa╚Ťii pentru pere╚Ťi, pe care s─â le atrag─â arta construind vertical, în timp ce iluminatul natural ╚Öi geamul izolat servesc la reducerea consumului de energie al cl─âdirii.


De╚Öi casa pare a fi mic─â din afar─â, Elding Oscarson ia dat trei etaje crescute de o curte pl─âcut─â pe acoperi╚Ö. În loc s─â blocheze domeniul urban dincolo de cas─â, o plas─â oarecum transparent─â ofer─â o anumit─â continuitate cu ea, precum ╚Öi o multitudine de ilumin─âri naturale. Geamurile sunt alc─âtuite din sticl─â izolat─â de înalt─â performan╚Ť─â, care asigur─â amprenta modest─â a carbonului din cl─âdire. În mod diferit fa╚Ť─â de cl─âdirile istorice de pe ambele p─âr╚Ťi ale acesteia, cas─â, care a fost finalizat─â în 2009, cu siguran╚Ť─â iese în eviden╚Ť─â. În timp ce acest lucru nu ar putea înfrunta suedezii stoici, credem c─â sustenabilitatea are nevoie de toat─â aten╚Ťia pe care o poate ob╚Ťine.