Deck Lumber "Switch Box" transformă spațiul mort într-o casă japoneză superbă

Naf Architect și Design a transformat o clădire plină de spațiu mort într-o casă japoneză superbă prin introducerea unei cutii de lemn în inima interiorului. Proiectul remarcabil de renovare se bazează pe o "cutie de comutare" realizată din cherestea de punte care îngreunează traficul pe toată clădirea de patru niveluri, permițând totuși o cantitate mare de aer și lumină care să curgă pe tot parcursul. Are chiar camera proprie de karaoke!


Confruntat cu un spațiu neînsuflețit, Naf ar fi putut să evaporeze întregul interior al acestei case ciudate japoneze. În schimb, economisind energie și materiale, echipa de design cu autocolant a introdus o cutie superbă din lemn care creează o intrare în biroul de acasă chiropractic al clientului și în camera de zi. Situat în nucleul casei, aceasta direcționează fluxul de trafic spre alte niveluri și camere.

Spațiile dintre lamelele din lemn permit voci de a călători și ventilație fără a compromite fluxul de aer, în timp ce lamelele de pe acoperiș sunt mai largi, ceea ce aduce o lumină de zi amplă în întreaga casă. Ferestrele laterale laterale pe peretele înclinat permit o lumină mai naturală, transformând un spațiu plictisitor într-unul care este aerisit și strălucitor.

Subsolul existent are o fundație din beton și un garaj, pe care designerul a recunoscut că are proprietăți acustice ideale pentru o cameră de karaoke. Ceea ce înseamnă că această casă este de asemenea un birou, un centru de divertisment și un exemplu inspirat de cea mai bună arhitectură japoneză.

+ Naf Arhitect și Design

Fotografii © Toshiyuki Yano

Loading...