Câmpurile cristaline turnate solar au fost dezvăluite pentru Abu Dhabi

Aedas, una dintre cele mai mari practici arhitecturale din lume, sa alăturat Arup pentru a proiecta Turnurile de sediu ale Consiliului de Investiții din Abu Dhabi, un set de turnuri gemene echipate cu o cochilie cristalină de tip fagure care protejează clădirile de soare. Sediul Consiliului de Investiții va fi situat în apropiere de plaja Al Qurum din districtul estic Abu Dhabi, iar cele două turnuri sunt separate de un lac și o rezervă de palmieri. Zgârie-norii cu 25 de etaje vor găzdui 2.000 de angajați și vor avea grădini de grădină și sisteme fotovoltaice.

Aedas și designul lui Arup pentru sediul financiar iau în considerare atât arhitectura tradițională islamică, cât și durabilitatea. Exteriorul este acoperit într-o fațadă cristalină de tip fagure care servește pentru a tempera câștigul de căldură de la soare. Modelul a fost generat de o formă matematic pre-raționalizată care a fost derivată din modele islamice - acționează ca o dinamică "Mashrabiya" care se deschide și se închide în conformitate cu calea soarelui. Estimările au indicat că ecranul va reduce încărcăturile de răcire cu 25%.

Fiecare turn va avea un spațiu cu înălțime dublă în partea de sus a turnului, pentru recepții care prezintă un acoperiș înclinat înclinat. Ambele acoperișuri sunt echipate cu sisteme fotovoltaice care vor genera aproximativ 5% din cererea lor totală de energie. Turnurile vor cuprinde, de asemenea, grădini de grădină care oferă spațiu de relaxare vizuală și amenajare pentru lucrători, în timp ce lucrează pentru a reduce câștigul de căldură solară. Amenajarea teritoriului în jurul turnurilor va include un corp mare de apă și o plantație de palmieri indigeni. Se preconizează că turnurile vor fi finalizate până în 2012.

+ Aedas

Loading...