Casa Deep House cu mai multe straturi din Seoul se înclină într-un acoperiș superb iarbă

Această casă din capitala Coreei de Sud utilizează un spațiu negativ pentru a crea diferite micro-medii care sporesc eficiența energetică a clădirii. Firma de arhitectura pol.m.ur a proiectat Casa Deep ca un singur volum cu un acoperiș înclinat și pereți, în care o cameră curge în alta. Acoperișul înclinat oferă spațiu de stocare amplu și oferă fiecărei unități rezidențiale o vedere expansivă a împrejurimilor.

Casa are un acoperiș înclinat și o fereastră de piatră de-a lungul laturilor înclinate ale clădirii. Profitând de o filosofie a designului bazată pe ideea de a dispersa volumul principal prin utilizarea unei adâncimi superficiale, arhitecții au creat spații goale care îmbunătățesc eficiența energetică a clădirii și oferă un spațiu amplu de stocare.

Related: Reședința unghiulară de către Luna Hoon maximizează intimitatea și un complot mic

Ferestrele de colț de tip box sunt proiectate strategic pentru a oferi o vedere optimă asupra peisajului înconjurător, reducând în același timp efectele vânturilor reci de iarnă. În loc să trateze ferestrele ca elemente bidimensionale, arhitecții le-au conceput ca "spații micro" sau "camere în interiorul camerelor".

+ poli.m.ur

Fotografii de Kyungsub Shin

Loading...