Stația Denny din Seattle este diferită de orice stație electrică plictisitoare pe care ați văzut-o vreodată

Stațiile electrice sunt de obicei plictisitoare, cutii de beton umplute cu fire și echipamente electrice, dar noua stație Denny din Seattle, proiectată de firma de arhitectură NBBJ, oferă de fapt un spațiu comunal vibrant și o pasarelă interactivă publică, cu vederi expansive ale orizontului orașului. Noua stație va fi alimentată cu 89,9% energie hidroelectrică curată și 3,9% energie eoliană.

Situatia de 110.000 de metri patrati va genera, transforma si distribui electricitatea in cartierul South Lake Union din Seattle si va sustine Fundatia Bill & Mellinda Gates, UW Medicine, Amazon, Fred Hutch Cancer Research Center, Facebook, Seattle Cancer Care Alliance Google și organizația globală de sănătate PATH.

Related: Arhitectura CAST dezvaluie parcurile de buzunar solare pentru Seattle

O pasarelă complet accesibilă se ridică la 16 metri deasupra solului deasupra stației și oferă vederi spre orizontul orașului Seattle, terasa amenajată și un parc public de mai jos. Diferite instalații de sunet, lumină și kinetică liniară pasarelă și oferă publicului informații utile despre energia durabilă. Plicul de sticlă emite o strălucire caldă noaptea, cu luminile ajutând oamenii să navigheze pe coridor. Un spațiu expozițional permanent, cu vizite interactive asupra istoriei și viitorului inovației energetice, se află la nivelul străzii substațiilor Denny. Acesta este menit să funcționeze ca un spațiu de întâlnire în care oamenii pot face schimb de idei și se pot bucura de vederi la traficul plin de viață a lui Denny Way.

Facilitatea are ca scop certificarea Petal Building Challenge's Petal, datorită caracteristicilor sale ecologice, cum ar fi expunerea netă pozitivă a energiei și spațiile de întâlnire, utilizarea energiei solare, ventilația naturală, strategiile de optimizare a zilei și dependența de sursele regenerabile de energie.

Loading...