Turnul de Bell din Belgia, turnat în neterminat, produce un Twin Twin

În timpul secolului al XIV-lea, orașul Anvers a comandat construcția unei noi catedrale. Din cauza lipsei unui buget, orașul a rămas fără bani, iar construcția a fost oprită. În timp ce structura a îndeplinit funcționalitatea, a pierdut, din nefericire, unul dintre turnurile planificate în designul său original. Această absență a lăsat un sentiment de incompletență a clădirii, dar o competiție numită "Proiectarea absentului" îi provoacă pe designeri să genereze o nouă idee pentru a umple acest gol. O intrare care ne-a atras atenția este acest design minunat al lui Tim Hobbelman și Chris Idema, care renunță la curbele copleșitoare ale lui Ghery și la stânjenita lui Meier, pentru un ecologic turn cu ecartament organic și autosuficient.

Cadrul nou al turnului duoului urmează forma turnului original. Acesta a fost proiectat cu panouri de perete vii capabile să mențină o alimentare consistentă cu apă pentru vegetația aderată la fațadă. Apa de ploaie care cade pe turn va fi colectată la baza panourilor de vegetație, iar apa este apoi redistribuită printr-un sistem de aspersoare care servește întregul turn.

Energia necesară pentru a susține sistemul de udare va fi asigurată prin utilizarea celulelor solare semi-transparente "din siliciu amorf" plasate la fiecare fereastră a structurii. Turnul orientat spre frunziș creează, de asemenea, un mediu natural care oferă un habitat pentru păsări și alte animale sălbatice care au fost strămutate de dezvoltarea urbană. Și cine poate nega faptul că acest turn îndrăzneț verde oferă de asemenea un contrast puternic și luminos cu cerul gri al Anversului?

Loading...