DHV Architects Sustainable Head Office Remodel este un finalist al Premiilor Olandeze de Design

Inițial conceput în anii 1970 de DHV și David Zuiderhoek, biroul de acasă al DHV Architects este un exemplu uimitor de structuralism olandez. Din nefericire, a început, de asemenea, să-și arate vârsta pe fată; astfel încât DHV a decis să renoveze clădirea, îmbunătățind totodată sustenabilitatea sa în același timp. Rezultatul este o structură care respectă rădăcinile în timp ce îmbrățișează viitorul, iar proiectul a fost selectat ca finalist la premiile olandeze de design.

În timpul renovării, caracterul clădirii, care se află în Amersfoort, în Olanda, a fost lăsat intact, de la planul aerian până la lumina zilei pentru muncitori. Pentru a construi această bază, HVAC, izolația și iluminatul au fost îmbunătățite ținând cont de durabilitate. Materialul de acoperiș alb a fost utilizat pentru a asigura protecția la soare, iar structura din lemn pe ferestre a fost înlocuită pentru a crea un "perete transparent de cortină", ​​făcând forma clădirii cu atât mai evidentă.

DHV Architects se mândrește cu proiectarea și renovarea, afirmând că "baza pentru proiectare a fost aceea de a realiza comunicarea dintre ingineri din diferite discipline și activități de lucru, într-un mediu verde și sănătos". Comitetul de atribuire a premiului olandez este de acord, selectând clădirea ca finalist în competiția Design Awards. "Impactul realizat de un design detaliat și abstract este uimitor", spune comisia.

+ Arhitecți DHV

Loading...