Centrul de Wilderness din Africa de Sud captează ploaia în acoperiș pentru a se menține răcoroasă

Desertul Karoo din Africa de Sud conține mai multă biodiversitate decât orice altă regiune aridă din lume. Centrul de la Karoo Wilderness, premiat de Arhitectura de teren, este conceput pentru a oferi vizitatorilor resurse pentru a afla mai multe despre pământ, plante și animale - și utilizează în mod inteligent resursele naturale în sine. Cel mai unic aspect al proiectului este acoperișul în formă de castron, care captează și stochează apă de ploaie prețioasă. Centrul deține facilități pentru cercetători și vizitatori pentru a se scufunda în peisajul antic și dispune de un design de mediu holistic, care produce toată energia proprie și procesează toate deșeurile proprii.

Centrul este alcătuit din trei grupuri de rezidenți cercetători, un centru de vizitatori și un restaurant, precum și o sală de conferințe, o bibliotecă și o sală de clasă. O vedere dramatică este evidențiată din fiecare spațiu cu ferestre generoase.

Clădirea sofisticată a clădirii amintește de planta locală Aloe Ferox. Acoperișul are un rezervor de captură de ploi mare care servește ca o chiuvetă uriașă de căldură, împiedicând căldura din timpul zilei să infiltreze clădirea. Sistemul elegant răcește interiorul cu răcire prin evaporare prin absorbția căldurii latente ridicate în interior. În timpul nopții, aerul rece este clătit prin clădire, astfel încât masa termică să poată absorbi mai multă căldură pe parcursul zilei următoare. Tuburile hidrodinice conectate la sursa de apă radiază căldura prin tavan când este necesar.

Acoperișul este căptușit cu panouri solare electrice, permițând întreaga facultate să curgă de pe rețeaua electrică. Apele uzate sunt prelucrate și reutilizate la fața locului, astfel încât și clădirile sunt autosuficiente din punct de vedere al utilizării apei.

Materialele din clădire au fost obținute și la nivel local - în zonă se produce agregat de beton, iar textura și nuanțele sale reflectă calitățile peisajului. Clădirile cu coborâșuri joase sunt, de asemenea, proiectate pentru a imita straturile peisajului, iar plafoanele minunate reflectă plafoanele de gămălire comune din zonă.

Centrul atent conceput răspunde naturii delicate a regiunii și evidențiază frumusețea și bogăția deșertului pe care este conceput pentru a sărbători. Construcția este prevăzută să aibă loc în ceea ce privește ciclul de ploaie pentru a minimiza perturbațiile, iar plantele aloale dislocate vor fi replantate.

Loading...