Sala Fleck: Arhitecții Andersson-Wise Revamps o veche clădire științifică, în loc să-l înlăturați

Mai degrabă decât să-și rupă clădirea științifică îmbătrânită, Universitatea St. Edward din Austin, Texas, a decis să adopte o abordare diferită în vederea actualizării acesteia. Știind că oasele clădirii, denumită Fleck Hall, erau solide și sănătoase, universitatea, la îndemnul arhitecților Andersson-Wise, a decis să refacă structura, să adauge o serie de strategii durabile și să îmbunătățească sălile de clasă pentru a le aduce la zi . Clădirea originală cu două etaje a primit un nou perete de cortină de sticlă, un acoperiș actualizat și un al treilea etaj, pentru a deveni noua locuință pentru sălile de clasă, birourile și Școala de Educație.

În 2006, Universitatea St. Edward a terminat Centrul de științe naturale John Brooks Williams, iar facultatea sa mutat din Fleck Hall în noua unitate. În acel moment, planurile au fost să demoleze sala Fleck și să construiască o nouă unitate pentru Școala de Educație. Arhitectul Arthur Andersson a examinat propunerea și a sfătuit universitatea să adopte o abordare diferită. El a considerat că clădirea merită salvată deoarece era o structură durabilă, adaptabilă, construită cu o rețea consistentă de beton. El a propus apoi o revigorare a clădirii care să adauge atingeri moderne, o tehnologie durabilă și să o extindă cu un al treilea etaj pe acoperiș.

Clădirea solidă din punct de vedere structural a primit un perete de cortină din sticlă orientată spre sud și un al treilea etaj glazurat pentru a găzdui săli de conferințe și o sală de mese intimă și executivă pentru colectorii de fonduri din St Edward. Cele două etaje existente au fost transformate în săli de clasă și în spații de birouri de ultimă generație și au o sală de clasă experimentală, un spațiu de galerie pentru prezentări și o sală de mese cu posturi de lucru pe computer. De asemenea, materialele au fost reutilizate în mod responsabil, ceea ce reduce costurile și utilizarea resurselor noi, iar noul perete cortină inundă spațiul cu lumina zilei. Redeschis în 2007, noul Fleck Hall are un design de ultimă generație, care încorporează energia și spiritul arhitecturii originale în timp ce utilizează practici durabile. Deși nu la fel de frapant sau de frumos ca unele din celelalte clădiri campus, renovarea iese mai bine decât se aștepta și face maximum de ceea ce era disponibil.

+ Arhitecți Andersson-Wise

Loading...