Fascicole frumoase vitrine Design solară pasivă în țara Noua Zeelandă

Dacă sunteți în căutarea unor condiții de viață relaxate, cu toate facilitățile moderne, vă veți bucura de această casă solară pasivă, cocoțată pe versanții din Noua Zeelandă. Proiectat de arhitecții Grupului Stratchan, Casa Foothills are vederi spectaculoase ale zonelor umede Whangamarino, precum și câteva caracteristici durabile, incluzând colectarea apei de ploaie și sistemele de eliminare a efluenților la fața locului. Pentru a minimiza excavarea sitului, această casă mare de țară, construită pentru o familie de cinci, a fost construită de-a lungul a trei niveluri pentru a urmări topografia naturală.


Casa Foothills a fost construită folosind materiale durabile, în cea mai mare parte neterminate, cum ar fi oțelul acoperit, zincul, piatra și zidaria de beton, pentru un aspect natural și natural care se potrivește cu peisajul din jurul Waikato. Blocurile de beton asamblate din beton natural formează baza clădirii și pereții cu geamuri mari, care susțin acoperișul înclinat, mențin atât izolația puternică, cât și priveliștea spectaculoasă spre țărm. Acoperișul ușor, structurat din oțel, cu structură ușoară, este înclinat pentru a absorbi masa termică a soarelui de iarnă pentru încălzirea solară pasivă și este poziționat astfel încât să permită vânturilor din sudul rece să treacă peste plicul clădirii.

Casa este împărțită în două pavilioane alungite, cum ar fi vestiare, legate printr-o curte interioară cu grădină, partea superioară fiind formată din dormitoare private, iar partea inferioară formată din zonele de locuit. Un sistem de colectare și tratare a apei de ploaie la fața locului va asigura apă potabilă și va iriga grădinile casei atât în ​​curțile interioare cât și în cele interioare.

Loading...