Designul futurist al orașului verde se desfășoară ca o pădure tropicală reală în Malaezia

Dacă banii nu ar fi obiect, cum ar arăta orașul ideal viitor? Laboratorul de Arhitectură Vizionară (LAVA) a răspuns la această întrebare cu un design spectaculos pentru Forest City, un plan de urbanism propus pentru un nou oraș din Malaezia. Acest oraș inteligent verde de 20 de kilometri pătrați ar fi construit în jurul unei păduri tropicale centrale și va imita ecosistemul pădurii prin adoptarea unui sistem de buclă închisă care să-și refacă toate resursele și să controleze fluxul de apă.

Câștigător al premiului pentru locul al doilea într-un concurs internațional de design, Forest City a fost creat pentru un sit de 24 de hectare și a fost evaluat în funcție de eficiența utilizării terenului, de sensibilitatea față de mediul înconjurător și de includerea unei clădiri punct de reper care încorporează noțiunea de pădure oraș. "Panoramele din întreaga lume arată la fel - de obicei, două perechi de turnuri iconice în centru, înconjurate de o mulțime de clădiri cu o calitate mai mică, care seamănă cu toate celelalte", a spus Chris Bosse, directorul LAVA. "Aici am proiectat un orizont invers al orasului unde icoana orasului este un spatiu public, nu un obiect / cladire. Spațiul nostru central este o Valea Rainforest și demonstrează ecuația: PEOPLE = CITY. De la un obiect la altul. "

Orașul propus pentru 700.000 de locuitori ar fi amplasat pe terenurile recuperate între Malaezia și Singapore și include turnuri de birouri, zone rezidențiale, parcuri, hoteluri, mall-uri și o școală internațională. Orașul este organizat în jurul unui spațiu public central, Valea Rainforest, care este înconjurată de o cascadă și servește ca o reamintire vizuală a orașului ca un ecosistem tridimensional. Valea se extinde ca degetele în cinci direcții pentru a reprezenta cele cinci elemente - lemn, foc, pământ, metal și apă - precum și cei cinci piloni ai durabilității.

Related: Stadionul de fotbal Addis Ababa din LAVA celebrează moștenirea veche a Etiopiei

Un grup de clădiri coboară spre parcul verde și sunt amenajate cu grădini de acoperiș. Un Landmark Tower va găzdui apartamentele, hotelurile, spațiile comerciale și spațiile comerciale. Ca o dezvoltare pietonală prietenoasă, designul separă tipurile de circulație prin direcționarea traficului rutier subteran și plasarea trenurilor la un nivel superior pasajelor pietonale. Ca o pădure tropicală, orașul va fi proiectat ca un sistem cu buclă aproape închisă, cu procese de reciclare ascunse subteran și de scurgere reduse la minimum. Materialele locale ar fi utilizate în construcții și în energia electrică generată din surse regenerabile.

Loading...