Lămpile Randall House ale lui LSarc în interior și în aer liber

Unul dintre proiectele noastre preferate de la AIA Homes Tours de la sfârșitul săptămânii trecute a fost Casa Randall din Glen Park, de către echipa de design LSarc. Site-ul, tipic contururilor San Francisco, înclină aproape patru etaje din față în spate, făcând ca etajele inferioare din spate să fie o provocare la lumina zilei. Arhitecții au făcut o treabă uimitoare de a lucra cu acest loc dificil, reușind să utilizeze materialele de construcție existente, încorporând lemn certificat FSC și creând un mediu interior sănătos prin utilizarea de materiale durabile.

Lucrand cu site-ul provocator al casei, LSarc sa excavat pe deal si a terasat curtea din spate pentru a atinge nivelul cel mai de jos, in timp ce lega podelele stivuite cu aerul in aer liber. O mare parte din pasajele originale au fost menținute și refolosite, ceea ce sa dovedit a fi economic și provocator pentru site-ul pentru a face față drenajului intern.

Sensibilitatea la alergen a clientului și etica designului proprie a arhitecților ia determinat să caute cele mai responsabile materiale și metode de construcție. Noile ziduri de fundație din beton au un conținut de cenușă de 35% și toată cherestea de încadrare este certificată FSC. Pardoselile interioare din lemn sunt construite din camuro și dulapul încorporat este realizat dintr-un stejar păstrat întunecat, pentru a se potrivi cu estetica lemnului exotic, fără a afecta pădurile din lemn exotic.

Poate că cea mai dramatică caracteristică a casei este arborele intern de patru etaje, care găzduiește, de asemenea, scara și oferă ventilație naturală prin intermediul "efectului de coș". O panglică metalică continuă, care plutește pe scară, prin arbore și conectează în continuare toate cele patru plăci de podea ale acestei case orientate vertical.

Zona de living este amenajată cu vederi spectaculoase ale orașului, în timp ce bucătăria și zonele de luat masa sunt conectate la grădinile din spate, atât comestibile, cât și sanctuare, printr-un pod care se întinde peste spațiile verde terasate de dedesubt.

Unul dintre obiectivele principale ale echipei de design cu această locuință a fost acela de a facilita un stil de viață sănătos, care este realizat în mod remarcabil prin orientarea spațiilor și apropierea de exterior și de lumina naturală. Este posibil să trăiești, să muncești, să mănânci și să dormi în această casă, fără să simți nevoia urgentă de a pleca pentru susținere.

+ LSarc

+ Arhitectura AIA și Festivalul orașului 2009

Fotografia de gradina de WILLIAM G. SUGUITAN, toate celelalte poze de Ken Gutmaker

Loading...