Centrul de arhitectură AIA Portland este o fostă căsuță de transport transformată într-un spațiu de birouri LEED-Platinum

Centrul de arhitectură Portland din AIA se află în centrul acțiunii și este înconjurat de cea mai mare concentrație de birouri de arhitectură din oraș. Clădirea a fost la un moment dat o căsuță de transport, dar a fost adaptată într-un nou birou, expoziție și loc de întâlnire în districtul Pearl. Renovarea a fost proiectată de Holst Architecture, care a încorporat o serie de strategii durabile pentru a reduce consumul de energie și a obține certificarea LEED Platinum.

Centrul AIA din Portland a fost anterior un stabilizator de vestimentație și se consideră a fi cea mai veche structură supraviețuitoare din districtul Pearl din Portland, care este în prezent prosper, o fostă zonă industrială. Clădirea a fost folosită și pentru a face publicitate pentru o ciocolată, iar noul exterior acoperit de ciocolată a fost probabil inspirat de acest lucru. AIA a ales clădirea din cauza amplasării sale în districtul Pearl din Portland, în prezent prosper, cu acces convenabil la linia de tramvai și în apropierea birourilor de arhitectură. Reabilitarea Holst Architecture a clădirii de cărămidă și lemn a pus un accent puternic pe flexibilitatea în spațiu, precum și pe eficiența energetică. Centrul de 5 000 de metri pătrați este folosit ca spațiu de birou și de administrare pentru AIA Portland, precum și o galerie și spații de adunare comunitare extinse care pot fi închiriate de către public.

Pentru a obține eficiență energetică și costuri reduse de utilitate, clădirea dispune de un sistem sofisticat de încălzire, răcire și ventilare. Ventilația naturală, cu ajutorul ferestrelor de acționare și a orificiilor de acoperiș, beneficiază de climatul moderat. Un sistem mecanic eficient din punct de vedere energetic se lovește atunci când este necesar, iar senzorii instalați pe ferestre opresc sistemul HVAC al clădirii atunci când ferestrele sunt lăsate deschise. Canalele de aer sub pardoseală oferă aer rece mai eficient. Luminile luminoase aduc lumină naturală în spațiul interior. Fatada sudică este acoperită într-un "grădină de perete" din oțel deschis, acoperită de viță de vie care se înmoaie până la soare și umbrește clădirea din căldura excesivă. Acoperișul are o membrană reflectorizantă, răcoritoare și recoltează, de asemenea, apă de ploaie pentru irigarea peisajului și spălarea toaletei. Finalizată în 2007, AIA Portland a primit certificarea LEED Platinum.

+ Arhitectura Holst

Loading...