TEHAMA GRASSHOPPER Rehab de către Fougeron Architecture

Atunci când arhitectura Fougeron a fost abordată pentru a transforma un depozit de beton din San Francisco într-o casă, clientul dorea un spațiu care să nu fie dezordonat și poluarea vizuală a banalității zilnice. Dar designul final, denumit fermecător rezidența Tehama Grasshopper, este departe de a fi sobru și sumbru. De la materiale selectate cu atenție, cum ar fi lemnul ipe și sistemele verde de oțel Cor-Ten, cum ar fi încălzirea radiantă și iluminatul fluorescent, această mansardă modernă este atât grijuliu, cât și acasă.

Proprietarul casei Jason Shelton poate să fi fost atras de limbajul plăcilor de beton și de o estetică a austerității, dar elementele de design cheie creează un spațiu ușor și fluid. Toate elementele noi din casă (sticlă, marmură și oțel) plutesc în pereții existenți de beton. Cu un plan deschis, bucătăria se așează pe o platformă ușor ridicată ca o piesă centrală sau pe o insulă albă, după cum o descria Shelton. Cu frigiderul și cuptorul ascuns de vedere, în cea mai mare parte, Shelton și-a dorit să fie lipsită de ziduri, camere și "lucruri". Dar am fost fermecați să descoperim că, ca și noi, când Shelton avea nevoie de un pix, el a mers direct pentru "sertarul de junk" - o componentă crucială într-o casă perfectă.

Rezidența Tehama Grasshopper are, de asemenea, o pardoseală radiantă din beton pentru o utilizare mai redusă și mai eficientă a energiei. Numeroasele ferestre și ușile glisante, combinate cu scara deschisă, permit un flux ușor de căldură și răcire când se dorește. Crearea unei curți și a mai multor luminatoare diminuează nevoia de a utiliza tuburile fluorescente T-5 dimmulate instalate pentru iluminatul artificial.

Adunarea penthouse, care dă casei numele de lăcustă, folosește orientarea solare pentru a determina poziția pereților și ferestrelor sale solide pentru o formă inteligentă de control al climatului. Sistemele de acoperire din oțel Cor-ten și o punte de lemn de tip "ip" au fost de asemenea alese pentru durabilitate și longevitate.

Interiorul minimalist, cu toate acestea, nu se traduce în funcție minimă. Transformarea adaptivă a acestui depozit nefolosit într-o clădire cu utilizare mixtă, cu componente comerciale și rezidențiale, sporește cartierul și ar trebui să respire puțină energie în comunitatea în sine.

Loading...