Striking Acasă australian este în formă de calea soarelui

Această casă uimitoare modernă din Northcote, Melbourne, prezintă un plic de clădire care a fost atent conceput pentru a asigura o expunere maximă la soare în curtea din spate. Proprietarii au dorit să fie siguri că au avut o expunere totală la soare în grădina lor pentru a putea să crească legume pe tot parcursul anului, astfel încât firma din Australia, Harrison & White, sa concentrat pe designul solar inteligent ca una dintre cele mai importante strategii ale casei. Arhitecții au folosit o tehnică numită "turnare în umbră inversă" pentru a proiecta exteriorul și a inclus materiale durabile cum ar fi podele din plastic reciclat pentru ecranul de umbră.

În timp ce designul pentru casa poate lovi unele ca ciudat datorită unghiurilor sale complexe, Harrison & White a proiectat-o ​​în acest mod în scop. Arhitecții au descoperit că una dintre problemele cheie ale locuințelor australiene este modul în care putem folosi soarele pentru a îmbunătăți casele noi și existente, așa că au vrut să formeze o casă în jurul ideii de maximizare a luminii într-un spațiu de grădină. Lumina soarelui lovește grădina și curtea din spate toată ziua fără a impune umbre din structura casei.

Spațiul complet de lumină solară a fost realizat prin tăierea unor părți ale casei, pentru a permite ca soarele de dimineață și de seară să lovească curtea din spate. Acest proces se numește turnare în umbră inversă - luând zona spațiului care are o lumină directă și extrudând-o de-a lungul diferitelor căi ale soarelui. Această zonă este apoi scăzută din zona casei, iar ceea ce a mai rămas este o formă complexă proiectată cu ajutorul modei de calculator.

După ce sa hotărât forma locuinței, exteriorul casei era prevăzut cu un ecran și o balustradă realizată din terase compozite NewTech ™ -CleverDeck®, care se făcea din sticle de lapte reciclat și coji de risc. Ecranul de umbrire ajută la protejarea interiorului casei de expunerea la soare. Bamboo a fost folosit pentru podele în interiorul casei cu două dormitoare, iar oțelul durabil cu acoperire albă a fost folosit pentru exterior. Spațiul de locuit al parterului se deschide complet în curtea din spate și grădina, în timp ce ușile acordeonului ajută la ventilația naturală.

Priveste filmarea: Lindsey Stirling: Brave Enough (Octombrie 2019).

Loading...