Covorașul din lemn răsucite se învârte în jurul Pavilionului parcului de parcare din Franța

Arhitectul francez Jean-Luc Fugier a finalizat un pavilion de bilete de parcare neașteptat de artistic într-un parc auto din Aix-en-Provence, Franța. Cea mică clădire de 323 de metri pătrați este alcătuită dintr-o cochilie răsucită din lemn, conturată ușor, pentru a conferi structurii o senzație contemporană. Cabana ca o cabină a fost construită din materiale naturale provenite din surse locale și măcinate.


Înconjurat de o parcare asfaltică plictisitoare din afara centrului orașului, structura de lemn se remarcă ca un monument surprinzător pentru designul durabil. Placa de placaj acoperită cu bacheliere acționează ca o căptușeală, care reduce căldura prin deformarea luminii solare și, de asemenea, ajută la ventilație în lunile de vară. Pe timp de noapte, panourile alveolare din policarbonat din spate încorporate în tavan luminează spațiul exterior.

Related: Robin Juzon prezintă Pavilionul elegant de Waffle din lemn pentru Festivalul de arhitecturi Vives din Montpellier

"Forma geometrică aparent simplă ascunde jocul cinetic la joc, influențând modul în care cineva percepe clădirea și face dificil de înțeles", scrie arhitectul. "Contorția încearcă să meargă împreună cu fluxul în circulație care îl înconjoară. În această distorsiune simplă este generată o formă complexă, care realizează obiectivul proiectului: o formă contemporană discretă și totuși interesantă găsită în diversitatea abordărilor sale perceptive. "Orientată strategic pentru a maximiza vizibilitatea parcajului, cabana de lemn în formă de L găzduiește un birou de parcare, o fereastră chioșc și o toaletă. Proiectul a fost finalizat în 2010.

Loading...