Terraced Hollywood Hills House elimină nevoia de aer condiționat

Francois Perrin a proiectat și construit această reședință privată terasată pe unul din ultimele loturi de clădiri din dealurile Hollywood. Impresionat în deal, însă, locuința cu patru etaje face uz de pământ pentru moderarea temperaturii. Acoperirea pământului, orientarea, umbrirea și utilizarea ventilației naturale elimină complet nevoia de aer condiționat. Cu o conexiune vizuală puternică la exterior, plus o locație dulce sub semnul Hollywood, casa aproape dispare în peisaj - un loc dificil în acest cartier.

Proiectat de Francois Perrin, Hollywood Hills House este o casă cu terasă de patru etaje situată chiar la marginea cartierului hollywood, care susține o zonă protejată. Poti sa-l amintesti pe Perrin ca designerul din spatele casei PAS Skate ultra hip. Ultimul său proiect a fost finalizat în colaborare cu Yves Lefay, Designer / Builder de la Eliosolar. Casa îl scufundă în clădirea abruptă, pentru a se ajuta să se amestece cu mediul înconjurător, oferind în același timp o răcire naturală. Topografia abruptă a făcut necesar să se construiască mai degrabă decât să se construiască, iar o fundație de rocă de bază o conferă o bază solidă.

Orientat spre nord și spre sud (cu dealul spre nord și spre vest), casa se bucură de vederi la sud de restul orașului. Deoarece soarele este cel mai puternic și mai călduros după-amiaza, versantul vestic oferă o nuanță importantă pentru a menține casa din cauza supraîncălzirii. Pardoselile și pereții din beton asigură masa termică, în timp ce ferestrele și ușile care funcționează, ventilația încrucișată și consolele mari lucrează împreună pentru a elimina necesitatea de aer condiționat. În plus, apa care circulă prin protezele solide din metal este încălzită în mod natural și redirecționată către sistemul de podea radiant. Pielea clădirii se deschide spre exterior și extinde camerele interioare spre punțile și terasele exterioare pentru a dubla spațiul de locuit utilizabil.

Loading...