Turul Bois-le-Prêtre: Turnul social al Parisului din 60 de ani renovat în complexul de apartamente eficient

Ceea ce a fost odată un complex de apartamente foarte bland la marginea Parisului a fost reamenajat într-o mare înălțime care salvează o mulțime de resurse și îmbunătățește considerabil calitatea vieții locuitorilor. Turul Bois-le-Prètre a început la sfârșitul anilor '50 ca un bloc modernist de locuințe și a suferit o remodelare dezastruoasă la începutul anilor '90. Din fericire, Fr? D? Ric Druot Architecture a venit la salvare cu o remodelarea totală a faadei și le-a extins apartamentele pentru a infuza spațiile de locuit cu lumină, în timp ce creșterea dramatic a cantității de podea și dublarea eficienței energetice.

Clădirea cu 17 etaje a fost concepută ca un bloc de locuințe sociale cu costuri reduse, unul dintre multele care au apărut în întreaga Europă în acel moment. O renovare a fațadelor de acum 20 de ani a eliminat o mare parte din caracterul clădirii - și mai rău - a tăiat o mare parte din lumina și priveliștile naturale. Mai degrabă decât să absoarbă costul ruperii clădirii și dezvoltarea locuințelor de înlocuire, autoritatea de locuințe din Paris a dat un pas înainte pentru a salva clădirea cu o schemă genială.

Fr? D? Ric Druot Architecture a proiectat o extensie prefabricată pentru fiecare apartament. Camerele solare ușoare și balcoanele atârnă pereții originali și sunt susținuți de posturi de oțel. Fața existentă a clădirii a fost înlocuită cu uși glisante din sticlă. Clădirea a câștigat aproximativ 2/3 mai multe imagini pe metru pătrat la costuri minime. Un lift a fost adăugat, de asemenea, la un plus și un interior a fost eliminat pentru a adăuga spațiu de locuit. Programul din multe din cele 97 de apartamente a fost optimizat pentru a reconfigura planul de pardoseală. Apartamentele înșiși erau puțin deranjate de adăugiri, ceea ce înseamnă că locuitorii nu trebuiau să se mute în timpul construcției.

Designul folosește straturile multiple pentru a controla lumina, sunetul și energia. Spațiile sunt acum mult mai luminoase și mai confortabile, fiecare având o cameră de trei etaje învelită în foi de policarbonat care se deschid spre o punte. O perdea termală din spatele ușii glisante din sticlă reduce pierderile de căldură, pe care arhitectul estimează că oferă o reducere cu 50% a încălzirii. Configurările multiple adaugă vederi dramatice și lumină apartamentelor, transformându-le în totalitate apelul și îmbunătățind cartierul orașului.

+ Arhitectura Druot Fr? D? Ric

+ Lacaton & Vasal

Fotografii © Philippe Ruault și Fr? D? Ric Druot

Loading...