Arhitecți Fujiwarramuro strângeți o haină plină de lumină, plină de Nada, în Tiny Lot în Japonia

Compania japoneză Fujiwarramuro Architects 'Nada House este o casă îngustă și minimalistă între două clădiri din centrul orașului Kobe. Strâns pe un mic lot de 397 de metri pătrați, locuința cu trei etaje, cu trei etaje, cu o înălțime mică, se construiește pentru a profita la maximum de amprenta urbană mică. Pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală din casă, arhitecții au creat o serie inovativă de deschideri cu grătare pentru a permite o coloană de lumină să treacă de la luminatoarele de pe acoperiș la primul etaj.

Îmbrăcat în lemn, casa lui Fujiwarramuro arhitecților se ridică deasupra vecinilor săi în zona rezidențială a cartierului aglomerat Nada. Ușa din față este încastrată în interiorul deschiderii mari a garajului, care ocupă jumătatea din față a clădirii. Spațiile comune, inclusiv sufrageria, sala de mese și bucătăria, se află la etajul al doilea, iar dormitorul și dormitorul copilului sunt situate la un etaj deasupra. O scară oferă acces la acoperiș dintr-un spațiu de mansardă în dormitorul principal.

Related: Casa Keret a lui Jakub Szczesny este cea mai îngustă clădire a lumii

O coloană de filtre luminoase prin centrul casei, trecând prin deschizături de sticlă sculptate în podea și mobilier. Pereții albi, tavanele înalte și golurile mari creează cu succes o iluzie de spațiu în casa îngustă. O paletă simplă de culori de lemn și alb completează aspectul minimalist și contemporan. Scările sunt situate în partea din spate a casei.

+ Arhitecți Fujiwarramuro

Related: Casa arhitecților din Fujiwaramuro din Hanoura este înconjurată de dealuri artificiale și câmpuri de orez blazon

Loading...