Palatul rezidential pentru o familie extinsa abordeaza mediul dezastruos al Sauditei

Pentru acest proiect rezidential din Riyadh, capitala Arabiei Saudite, AIM Studio a proiectat volume organice care vor asigura cazare pentru o familie extinsa. Designerii au folosit un model parametric pentru a crea o soluție spațială optimă care să răspundă mediului dur al deșertului - care este de așteptat să fie nelocuibil până la sfârșitul secolului.

Reședința aduce trei locuințe diferite pentru toți membrii familiei sub același acoperiș. Designul oferă o interpretare modernă a modului în care casele au fost construite în mod tradițional în zonele deșertului. Expunerea optimă la soare, ventilația și priveliștile generoase ale împrejurimilor au fost unele dintre imperativele principale ale clientului.

Related: Proiectul Patru Case implementează caracteristici tradiționale islamice pentru o oază contemporană în Arabia Saudită

Arhitecții au creat, de asemenea, un gol central care controlează câștigul solar și facilitează ventilația încrucișată, în timp ce consolele concrete ajută la controlul expunerii la soare. În ceea ce privește materialele, există o mică diferență între finisajele interioare și exterioare. Piatra naturala domina intreaga proprietate si variaza de la culori nisipoase, intunecate la tonuri lustruite, calde.

+ AIM Studio

Via World Architecture News

Loading...