Clubul de lux, inspirat de Feng Shui, pătrunde în munții din sudul Chinei

Schmidt Hammer Lassen Architects a spart terenul pe Gaoyao Clubhouse, un proiect sculptural Feng Shui în munții din Guangdong. Situat în cartierul Gaoyao, la 100 de kilometri vest de Guangzhou, proiectul va cuprinde un clubhouse și o galerie care va servi la dezvoltarea noilor zone de vile de lux. Designul sculptural este situat în centrul lacului pentru a optimiza vederea panoramică a munților, a cerului și a apei din jur.


Conceput ca inima noii dezvoltări de lux, Clubul Gaoyao constă din trei spații distincte, dar interconectate: un hol de artă mare, un suită de vânzare și un salon. Fiecare structură este înclinată strategic - la 120, 240 și 345 de grade - în conformitate cu principiile Feng Shui și pentru optimizarea vederilor. Acoperișul concav expansiv al clădirii se întoarce la streașină, cu un îndemn dramatic inspirat de loviturile unei perii de caligrafie. Fațada va fi îmbrăcată în panouri verticale de granit gri care vor reflecta soarele și mișcarea apei.

Related: Piscina acoperită cu verde-acoperiș în Paris, îmbrățișează Feng Shui

Lumina naturală se toarnă în interior prin ferestre panoramice cu înălțime deplină, care, de asemenea, oferă priveliști ale lacului și munților verzi verzi. Interiorul fără coloane și paleta sa de materiale limitate și luminoase întăresc senzația aerisită și spațioasă a clădirii. Zidurile verde vii pun punctajul interiorului. Pardoseala din lemn de stejar usor de interior este extinsă la terasele din exterior pentru a bloca liniile dintre interior și exterior. Proiectul este planificat pentru finalizare la începutul anului 2017.

Loading...