OMA va transforma prefabricatul Stalin-Era în noua locuință pentru Centrul de garaj de la Moscova

Centrul de Garaj pentru Cultura Contemporană va avea în curând o nouă casă în Moscova datorită Oficiului Arhitecturii Metropolitane și Rem Koolhaas. OMA a dezvăluit recent planurile de renovare și renovare a unei clădiri prefabricate din Stalin din Parcul Gorky, care va fi transformată într-un spațiu flexibil de expoziție de artă. Interiorul va rămâne, în mare parte, așa cum este cu adăugiri pentru birouri, cafenea, spații de auditoriu și de învățământ, în timp ce exteriorul va fi îmbrăcat în policarbonat translucid pentru a permite o lumină naturală.

Centrul de Garaj pentru Cultura Contemporană a fost înființat în 2008 de Dasha Zhukova ca un important proiect de artă nonprofit dedicat explorării și dezvoltării culturii contemporane la Moscova. Centrul și-a depășit actuala locuință la garajul de autobuz Bakhmetevsky și se va muta în noua sa casă la faimosul restaurant Vremena Goda din anii 1960 din parcul Gorky. Clădirea din beton prefabricată a fost abandonată în anii '90 și a rămas vacantă de peste două decenii și a căzut într-o stare serioasă de disperare. Elementele clădirii originale rămân, totuși, ca plăcile decorative, zidurile de cărămidă și mozaicurile mari. Renovarea clădirii va include, de asemenea, o renovare a acestor elemente din epoca sovietică.

Până în 2013 spațiul va fi finalizat pentru a găzdui Centrul de Garaj și va include o varietate de spații de expunere flexibile, o cafenea, un auditoriu, birouri, un librărie și spații educaționale. Interiorul va rămâne în mare parte același ca cel proiectat inițial, cu excepția cazului în care au fost adăugate noile camere programatice. Totuși, exteriorul va primi o piele nouă de policarbonat translucid, care va găzdui utilitățile structurii cum ar fi scările de ventilație și de urgență. Această nouă fațadă va permite o luminare naturală amplă în spațiile expoziționale. Porțiuni de fațadă pot fi, de asemenea, alunecate pentru a arăta expozițiile și pereții albi mobili pot fi aruncați în jos pentru a transforma spațiile expoziționale fără a acoperi detaliile originale ale clădirii. Renovarea OMA a casei Vremena Goda pentru Centrul de Garaj este parte a unui proiect mai amplu de regenerare a parcului Gorky, de-a lungul râului Moskva, pentru a revigora inima Moscovei.

+ OMA

Loading...