Garajele vechi sunt transformate într-o bibliotecă asemănătoare unui copac

Acest garaj vechi și acoperisul său zgâriat ar putea să nu arate prea mult din exterior, dar nu lăsați să te înșele. Studioul de design NOMA Architects a transformat un garaj din beton în insula norvegiană Tj? Me cu adăugarea unei frumoase biblioteci umplute cu lumină. Înconjurat de copertine cu frunze și căptușite cu lemn, biblioteca înaltă are un aspect similar cu un copac confortabil.


NOMA Architects a păstrat amprenta originală de 65 de metri pătrați a garajului, dar a adăugat o bibliotecă combinată, bucătărie și spațiu de lucru. Fostul acoperis de acoperiș al garajului a fost schimbat pentru un acoperiș din fierăstrău, placat în benzi verticale de lemn și punctat de ferestre cu dimensiuni neregulate. O paletă de pământ cuprinzând materiale naturale și netratate - cum ar fi lemn, piatră și beton - domină designul.

Related: Arhitecții români transformă un garaj murdar și murdar în biroul lor de vis

Scaunele de acces laterale conduc la spațiul, în plan deschis. Rafturile rafturi din podea până în tavan acoperă pereții. "Pereții sunt înălțați în toate direcțiile pentru a optimiza numărul de rafturi", scrie arhitecții. "Ferestrele sunt integrate în rafturile de rafturi pentru a crea un spațiu geometric captivant, care evidențiază lumina zilei frumoase." Ferestrele mari umple camera cu lumină naturală și au cornițe largi pentru a face lounging. Pe timp de noapte, lumina de lemn agățat iluminează biblioteca combinată și bucătăria cu o strălucire portocalie confortabilă.

Loading...