Garajele mici și fără ferestre din Lisabona s-au transformat într-o mansardă modernă elegantă

A trăi într-un garaj nu este ceașcă de ceai a fiecăruia, dar un cuplu deschis în minte reușește să-l tragă cu stil la Lisabona. Studioul de design local, Fala Atelier, a fost rugat să transforme un garaj fără ferestre de 200 de metri pătrați în noul sediu al cuplului. Rezultatul este o transformare dramatică dintr-un garaj gri, fără viață, într-o casă luminată și contemporană, care încă mai păstrează un loc de parcare pentru mașina cuplului.

Deoarece arhitecții nu au putut să adauge ferestre pe niciunul dintre pereții de lângă intrare, au pictat zidurile albe și au creat o zonă de living în plan deschis pentru a crea un sentiment de spațiu. Plafonul este, de asemenea, pictat alb și punctat cu lucarne mari reproiectate. Podeaua este acoperită cu un strat de beton lustruit pentru a crea o bază neutră pentru a echilibra pop-ul vibrant al mobilierului colorat. Decorarea este menținută la un nivel minim pentru a reduce dezordinea și perdelele mari de acvamarină permit proprietarilor de case să cronometreze spațiile după cum este necesar.

Sugestii: Garajele vechi se transformă într-o bibliotecă asemănătoare copacilor

"Intervenția propusă intenționa să fie cea mai clară citire posibilă a structurii existente, subliniind puterea ei", scrie arhitecții. "În timp ce garajul era neglijent și gri, casa era curată și albă; materialitatea sa este plată, lumina ei este abstractă. "Casa în formă de L este introdusă printr-un hol lung, care apoi se deschide până la o zonă de living mare. Două băi sunt ascunse în spatele unui perete curbat construit pentru a înlocui un colț rupt. Mobilierul limitat și elementele detașabile permit proprietarilor să rearanjeze cu ușurință spațiul interior.

Loading...