Acoperișul tip ziggurat din Londra susține 800 de sedumuri, heathers, flori și ierburi

Whitaker Malem, creatorul de creaturi din spatele incredibilului costum de film al lui Harry Potter și Batman, trăiesc într-o casă care nu este ca oricare alta. Artistul duo a cerut firmei de arhitectură Hayhurst și Co să proiecteze și să construiască Garden House, o casă frumoasă, o galerie și un studio din Londra, care a fost exploatată pentru lista lungă de premii RIBA pentru Casa Anului 2016. Cea mai remarcabilă caracteristică a casei este acoperișul său tip ziggurat, care susține 800 de sedumuri, heathers, flori și ierburi, creând o grădină frumoasă și accesibilă pe cer.


Casa rafinată de grădină a fost construită pentru a înlocui fosta unitate de lucru live a lui Whitaker Malem, situată într-un mic lot de 85 de metri pătrați, ascuns în spatele locuințelor victoriene. Dorind mai mult spațiu și acces la lumina naturală, clienții și-au transformat casa spre autostradă la Hayhurst și Co, care au adăugat un al doilea nivel și un acoperiș cu un pas înălțat, cu plantare metalice umplută cu plante de întreținere redusă și cu pietricele albe într- de către arhitecți ca un "coș de agățat". "Acoperișul în formă de ziggurat și plantații triunghiulari, din oțel inoxidabil, se amestecă cu profilele de acoperiș ale clădirilor din jur.

"Proiectat ca trei terenuri de acoperiș diferite, designul creează o" formă de potrivire optimă "- o negociere între maximizarea spațiului intern și protejarea amenajării rezidențiale adiacente", scrie Hayhurst și Co. "Garden House stabilește un model de maximizare a locuințelor rezidențiale în zonele sensibile din centrul orașului, respectând în același timp politicile naționale și locale de planificare. "

Related: Extensia inspirată de plajă sofisticată aduce vara unei case victoriene îmbătrânite din Londra

Din moment ce Garden House este închisă pe toate cele patru laturi de alte proprietăți, arhitecții s-au bazat pe luminatoare pentru a aduce lumina naturală în casă. Parterul cuprinde zonele principale de living, inclusiv o cameră de zi în plan deschis, o sufragerie și o bucătărie; dormitor; baie; și o intrare în gresie numită Grădina de iarnă. O scară pliată din oțel duce la un studio spațios de artă care se deschide spre o terasă în aer liber și spre grădina de acoperiș.

Loading...