Tankstelle Bülowstrasse este un Studiou de artă renovată din Berlin

Nu am văzut multe stații de benzină care sunt suficient de reci pentru a fi transformate într-o galerie de artă, dar această benzinărie modernă de la mijlocul secolului trecut la Berlin avea doar cantitatea potrivită de pizazz pentru a face tranziția. După ani de trecere de lângă stația de benzină Shell abandonată din cartierul Schneberg, artistul Juerg Judin a cumpărat locul și la transformat cu ajutorul firmei locale BFS Design în următorii câțiva ani. A renovat stația inițială, a adăugat o bucătărie nouă, a construit o nouă aripă și a creat o grădină luxuriantă, amenajată, cu un iaz de lilieci. Stația de benzină renovată servește acum studioul artistului-rezidență al lui Judin.

Stația Shell a fost construită în 1956, dar a fost abandonată în 1986 și a rămas goală până când a fost cumpărată în 2005 de Juerg Judin. În următorii 3 ani, Judin a lucrat pentru reabilitarea stației. El a decontaminat situl prin adăugarea de nisip în tancurile vechi, prin îndepărtarea reziduurilor de cărbune și mai mult. Apoi, cu ajutorul BFS Design, a renovat structura într-un spațiu viu / de lucru, cu o bucătărie fantezie în magazinul auto vechi. Judin a depus toate eforturile pentru a păstra adevărul față de designul original - acesta a inclus salvarea plăcilor, înlocuirea ferestrelor curbate cu cele mai eficiente și repopsirea tapiteriei roșii originale.

Renovarea benzinăriei a avut ca rezultat un spațiu viu / de lucru de 93 de metri pătrați, dar Judin a simțit că are nevoie de mai mult spațiu, așa că a adăugat o adăugare direct adiacentă structurii originale. Această structură trapezoidală, cu două etaje, cuprinde o cameră de zi, un zid de cărți, o cameră de oaspeți și o baie la parter, cu un spațiu de studiou și expoziție la etaj. O fațadă transparentă permite ca lumina albă moale să se filtreze și să umple spațiul cu o mulțime de lumină naturală. Afară, Judin a transformat curtea din beton într-o grădină luxuriantă, completată cu un iaz de crin. Tentajul original este încă nisip și servește ca un pavilion umbrit și o sculptură supradimensionată.

+ Design BFS

Loading...