Cortul: Acoperișul din lemn cu suspendare redusă creează o ascunzătoare secretă pentru vizitatorii de primăvară în Vietnam

Arhitecți a21 Studioul a creat o stațiune eco-aerisită și un centru de spa, amplasat deasupra unui izvor fierbinte și a stațiunii minerale din Vietnam. Cortul este un adăpost gata, care înconjoară parțial izvorul fierbinte de la vârful unui deal, oferind vizitatorilor o evadare particulară pentru a se bucura de apele naturale ale sitului. Structura parțial închisă păstrează vizitatorii uscați și răciți în climatul tropical, oferind în același timp vederi ale râului și ale orașului de mai jos.


Resortul idilic este o stațiune liniștită pentru vizitatori, dar un dezavantaj este căldura intensă care se rostogolește de Vest, ceea ce a limitat timpul anului, se pot bucura de izvoare. Pentru a combate această căldură, A21 a construit o acoperire parțială pentru arcuri, care nu numai blocuri de lumina directă a soarelui, dar, de asemenea, unghiuri off ploaie, păstrând întreprinderile care se retrag spa uscat și confortabil.

Sugestii: Vietnam's I Resort este un refugiu frumos făcut în întregime din materiale naturale

Acoperișul abrupt a fost realizat cu un unghi ascuțit pe Vest, care se potrivește cu solul, acționând ca un bloc direct de la căldură, împiedicându-l să intre în clădire. Extinzându-se din stâncă, acoperișul acționează ca un perete structural, ajutând de asemenea la îmbinarea clădirii cu peisajul. Pe cealaltă parte, acoperișul ajunge peste izvorul mineralelor și se deschide în exteriorul luxuriant. Grinzile și panourile din lemn sunt acoperite cu un strat impermeabil de frunze de nucă de cocos, care ascund în continuare structura din zona împădurită. Alte materiale locale au fost folosite pentru a crea interiorul, cum ar fi pietrele uscate stivuite în carieră pe teren pentru a alcătui podeaua.

Related: Sheraton în formă de inel extravagant Huzhou Resort Hot Springs Spores Energy în China

În interior, oaspeții se pot bucura de interiorul de două niveluri. Un dormitor privat de la etajul al doilea, care are vedere la primăvară, este acoperit cu pereți colorați de sticlă cu geamuri înguste, clădiri vechi din jurul proprietății. Dormitorul este alăturat unei mici zone de luat masa pe stânci, ceea ce creează o zonă privată pentru relaxare atunci când nu se bucură de proprietățile de restaurare ale primăverii.

+ a21 Studio

Via Arch Daily

Loading...