CORE proiectează casa de vacanță cu energie solară pentru familia fondatorului

Arhitecții CORE au proiectat o casă de vacanță de sticlă și lemn pentru fondarea principalului Charles Gane, în Golful idilic georgian din Ontario, Canada. Situat pe marginea golfului, casa este o cabana actualizata, care se bazeaza pe liniile liniare pentru modernitate. Alternând între spații interioare și în aer liber, casa Monument Channel creează un răgaz senin care se armonizează cu peisajul.


Coborât pe un deal stâncos de la distanță, care are vedere la Golful Georgiei, casa de vacanță Monument Channel a fost construită în principal din lemn de brad Douglas local. Ramele de lemn expuse în interiorul și exteriorul casei ajută la legarea casei de vacanță pe terenul pe care se află structura de 2,125 metri pătrați. Grinzile de lemn, rămase naturale, creează continuitate, căptușind plafoanele, pereții, dulapurile și alte detalii. Pentru a salva deșeurile din construcții, lemnul a fost prefabricat, cu racorduri pentru șuruburi și șuruburi forate în fabrică.

Related: Chișinău mici, în formă de Wedge, se află pe un deal din Norvegia

Din cauza locației îndepărtate a casei, Gane a trebuit să aducă toate materialele de construcție prin barcă. De asemenea, locația în afara rețelei nu a fost cuplată cu energie electrică locală, astfel încât Gane a amenajat locuința cu panouri solare care produc toată energia necesară. Un sistem septic bio-filtru tratează toate apele reziduale ale casei, făcând-o durabilă și eficientă.

Casa liniară pare să se deschidă pe peisajul senin. Ferestrele din podea până în tavan se găsesc pe tot cuprinsul casei, precum și luminatoarele din plafon care umple spațiile cu lumină naturală. Spațiile exterioare acoperite conectează spații, permițând familiei să meargă înăuntru spre exterior, indiferent de vreme.

Casă Monument Channel este o cabană modernă care se îmbină cu un design minimalist, cu principii de design verde.

Loading...