Blocul Porosity Sliced ​​al lui Steven Holl se oprește în Chengdu, China

Steven Holl Architects, gigantic, a fost înființat în Chengdu, China, introducând profilul său neo-canion în rețeaua urbană. Proiectul la scară largă, LEED Gold, este un spațiu de colectare prietenos pentru pietoni, care, deși are o dimensiune imensă, încearcă să își reducă volumul cu deschideri mari pentru a oferi lumină naturală codificată în vecinătatea învecinată. Cinci deschideri oferă vizitatorilor acces la piața publică și un spațiu poetic și inspirat, complet cu iazuri și faună, care imită o mică vale înconjurată de stânci abrupte.

Proiectul este planificat pentru a atinge LEED Gold. Proiectul include, printre multe alte lucruri, o pompă de căldură cu o sursă de tensiune considerabilă, formată din 480 de sonde pentru a asigura încălzirea și răcirea complexului. Filiala Porosity Folded face parte dintr-un șir de clădiri pe scară largă pe care Holl le-a proiectat în China și reprezintă o exemplificare a procesului său de creare de spațiu care are o narațiune de natură, asigurând în același timp un mediu prietenos pentru pietoni.

Provocarea pentru proiect a fost de a crește, menținând în același timp un spațiu public care nu a devenit copleșit de masa dezvoltării. Fâșia asemănătoare faadei, legată de poduri de cer și straturi ca elementele înclinate, reduce grosimea și oferă vederi neașteptate, precum și un canal de lumină care intră în curtea interioară.

Familitul poet chinez Du Fu, care a petrecut timp în oraș în secolul al VIII-lea, a fost piatra de hotar pentru designul curții interioare. Holl descrie linia poetului "Timpul a rămas blocat în Trei Văi" ca inspirație pentru iazuri. Umplută cu apă de ploaie recuperată și plante, cele trei iazuri servesc și ca luminator pentru mall-ul de mai jos. Ele oferă, de asemenea, un microclimat de răcire pentru vistori și împreună cu cele trei pavilioane din jur devin inima complexului.

Scările care duc la plajă sunt căptușite în piatră și undulate într-un mod expresiv, reflectând gândirea neliniară din spatele abordării de proiectare a lui Holl.

+ Arhitecti Steven Holl

Loading...