Structura glaciară a arhitecților MAD se amestecă în mediul ambiant din nordul Chinei

Insula culturală Harbin este ultima adăugire a listei de concepte a orașului Ma Yansong despre orașul Shan-Shui, amenajată pentru o insulă înconjurată de zonele umede ale râului Songhua din nordul Chinei. Colecția de clădiri care alcătuiesc centrul se amestecă fără probleme între mediul lor de zăpadă, datorită utilizării materialelor de piatră albă și a cimentului, precum și a unui strat de aluminiu alb. Acoperind o suprafata de 1,8 kilometri patrati, cu o suprafata de constructie de 79.000 de metri patrati, structura are o contururi glaciare distincte impotriva fondului larg al malului raului. Dar această viziune impunătoare este în mod izbitoare diferită până aproape; aflați de ce după salt.


La o inspecție mai atentă, clădirea are o formă lină și inundabilă, care echivă cursul râului prin terenul înconjurător, o caracteristică care direcționează strategic fluxul de oameni spre intrarea în Teatrul Harbin și centrul de recreere Harbin Labor. Rampa exterioară a Marelui Teatru seamănă cu un traseu montan format din vânturi de rafale, îndrumând oamenii din interior spre exterior. La cel mai înalt punct, vizitatorii vor putea, de asemenea, să se bucure de vederi panoramice ale peisajului expansiv, ca și cum ar fi fost la vârful unui munte.

Compus din Teatrul Harbin, Centrul de recreere Harbin, Piața Marelui Harbin și Parcul Wetland, Insula Culturală își propune să integreze cultura, arta și natura ca una. În februarie 2010, MAD a câștigat un concurs pentru a proiecta acest proiect iconic, care a fost descris ca o continuare a spiritului uman. Bazându-se pe reputația pe care Harbin o are ca capitala muzicală a Nordului, proiectul se așteaptă să fie terminat în 2014 - exact la timp pentru începutul concertului de vară de la Harbin din iulie.

Loading...