Oficiul de arhitectură din Houston se învecinează ca o casă frumoasă Eco

După câțiva ani de lucru într-o mansardă de depozit din centrul orașului, arhitecții Houston Russell și Rame Hruska, proprietari ai Intexure, au decis să își mute studioul și să-l combine cu casa lor. Astfel, au proiectat și construit acest studio uimitor de lucru live cu spațiu de birouri la parter și spațiu personal de locuit la etaj. Amprenta combinată a biroului și locuinței își consolidează viața într-un spațiu, care are o tonă de strategii de design verde și atinge chiar și standardele LEED pentru un lot urban.

Arhitecții au smuls un lot abandonat, care de ceva timp fusese un depozit de gunoi. Apoi au început să lucreze pentru a transforma lotul în spațiul lor de acasă și de birou, cu un accent deosebit pe soluții de design simple, rentabile și durabile. Exteriorul casei este îmbrăcat în siding metalic Galvalume și siding din fibră de sticlă de beton, care conține conținut reciclat. Materialele proveneau din mai puțin de 500 de mile când era posibil și toate ferestrele erau produse local.

O mulțime cu o orientare bună spre sud a permis cuplului să alinieze casa pentru a profita de designul solar pasiv. O mulțime de ferestre orientate spre sud se iau în căldură în timpul iernii, însă console mari pe fațadele de sud și vest îl protejează de soarele de vară mare. Umbrirea este, de asemenea, ajutată de un vechi mare de 75 de ani, de 60 de metri înălțime de stejar roșu, pe care casa a fost proiectat în jurul.

Un acoperiș fluture colectează și direcționează apa de ploaie într-un iaz în fața casei, iar amenajarea peisajului și vegetația este tolerantă la secetă, întreținere redusă și încurajează activitatea fluturilor din cartier. Hibridul de iarbă nativ de bivoliță a fost folosit pentru gazon și arată ca o iarbă tipic turf, dar utilizează mult mai puțină apă și nu trebuie să fie cosit. Pietrișul a fost folosit pentru a crea zonele de acces și de parcare, ceea ce îmbunătățește infiltrarea apelor pluviale. În spatele casei se află o grădină de legume care este susținută de un sistem de compost din spatele proprietății.

În interior, casa este decorată minim pentru a reduce utilizarea materialelor, multe dintre ele rămânând în stare naturală. De exemplu, coloanele din oțel au fost lăsate expuse, iar plafonul de lemn din primul etaj a devenit podele din lemn pentru cea de-a doua poveste. Spațiile se dublează atât pentru muncă, cât și pentru casă, cum ar fi Biblioteca de materiale arhitecturale, care servește ca spațiu de luat masa după terminarea lucrului. Geamurile ample permit o tonă de lumină naturală, care este atrăgătoare atât pentru angajați, cât și pentru proprietarii casei. Geamurile funcționale încurajează briza în primăvară și toamnă.

+ Intexure

Imagini © Intexure

Loading...