Sămânțele de la Biodome din Amazon primesc lumină verde din consiliul de revizuire a designului din Seattle

Noaptea trecută, consiliul de revizuire a designului de la Seattle a votat în unanimitate să aprobe planurile Amazonului de a construi un set de biodomuri futuriste pentru noul cartier central. Acum, când proiectul a primit lumina verde, acesta va trece la departamentul de planificare și dezvoltare al orașului înainte ca digurile să primească aprobarea finală pentru construcții. NBBJ a actualizat biodomatele de mai multe ori înainte ca oficialii să fi fost de acord cu faptul că au întrunit nevoile publicului și ale orașului. Construcția pe prima fază a campusului de 3,3 milioane de metri patrati a început de fapt, iar lucrările vor începe în curând pe aceste sere biosferei.

NBBJ și Amazon au fost greu de lucru timp de peste un an pe un design convingător, durabil și accesibil publicului pentru noul sediu al gigantului internet din centrul orașului Seattle. Consiliul de revizuire a proiectelor a respins propunerile de mai multe ori, invocând probleme legate de conectivitate publică, concept general și amenajare a teritoriului. De data aceasta, NBBJ a mângâiat consiliul și a fost recompensat cu aprobare unanimă pentru spațiul de birouri biodome în centrul campusului cu 3 blocuri. Modificările la proiectare includ realizarea celor trei domuri "mai vizuale, mai ecologice și sculpturaliste", potrivit noii propuneri de proiectare. Noul plan solicită îmbunătățirea accesului public la cupole și un total de 18.000 de metri pătrați de spațiu comercial. Ei au adăugat, de asemenea, o pistă de ciclism pe 5 linii pe strada Blanchard, care se conectează la pista planificată pentru Saptea Avenue.

Potrivit Seattle Times, munca a început deja pe campusul ecologic, care preia 3 blocuri în centrul orașului, în zona Triunghiului Denny. Campusul Amazon va consta din trei turnuri de birouri de 38 de etaje, două clădiri de birouri de mijloc, un centru de întâlniri multifuncțional, un parc public și biroul de lucru biodome și spații de retail din centru. Publicul și-a exprimat aprobarea prin scrisori către Consiliul de revizuire a proiectului privind proiectul propus, numindu-l "revigorant", "organic" și "foarte umanizat". Cu aprobarea Consiliului de revizuire a proiectului, partea biometrică din campus se va deplasa la departamentul de planificare și dezvoltare al orașului pentru aprobarea oficială a aplicației Amazon, care de obicei durează patru până la șase săptămâni. De acolo se poate emite un permis de construcție, iar excavarea sitului poate începe. Nu există încă niciun cuvânt când se așteaptă ca construcția să fie finalizată.

Loading...