Locuința mică, dar îndrăzneață, are priveliște spre priveliștea incredibilă a copacilor din Noua Zeelandă

Această casă mică de copaci ar putea să nu arate prea mult din exterior, ci să pătrundă înăuntru și veți fi înconjurat de priveliștile sale cu falcuri. Arhitectul Andrew Simpson de la WireDog Architecture a proiectat Insula Bay House folosind principiile inspirat de japonezi, care fac interiorul mic să se simtă spațios și frumos. Situat chiar lângă Wellington, bijuteria de 538 de metri pătrați a unei case de vis oferă vederi panoramice maiestuoase, precum și un plic strâns energetic, care elimină necesitatea încălzirii în timpul iernii.


Când Simpson și logodnicul său, Krysty Peebles, au decis să-și construiască propria casă, ei știau că doreau ceva experimental. Nevătăndu-se de pante abrupte, cuplul a cumpărat un teren mic și înclinat înclinat, cu vederi neîntrerupte în suburbia coastă a insulei Bay. În timpul procesului de proiectare, Simpson a inspirat arhitectura japoneză cu economie de spațiu, în special din lucrările arhitectului Makoto Masuzawa. Rezultatul este o structură cablată din oțel inoxidabil, cu o senzație neașteptat de aerisită și spațioasă realizată de un interior înălțime dublă și un perete de capăt complet lustruit.

La fel ca și casele lui Masuzawa, Insula Bay House este plan deschis și are un spațiu dublu înălțat. În locul unui al doilea etaj, Simpson a pus într-un dormitor mezanin, închis de un balustradă construită din rafturi de lemn personalizate și cu spațiu redus. Interiorul nedivizat, care include și o zonă de living, bucătărie și studiu, face ca casa să pară mai mare. Peretele orientat spre vest constă din uși de sticlă uriașe de la podea până în tavan, care deschid casa spre vederi spectaculoase, lumină naturală și briza de coastă.

Related: Casa modernă din insulă din Slovacia este plină de lumină naturală și energie solară pasivă

În ciuda vânturilor sezoniere reci din regiune, locuința utilizează solare pasivă pentru toate nevoile de încălzire din timpul iernii. Pereții glazurați orientați spre vest sunt orientați să capteze câștigul maxim de căldură solară în timpul iernii, în timp ce pereții extra-groși de 5 și jumătate de gros ale casei captează căldura din interior. Potrivit lui Dwell, trăsătura preferată a lui Simpson a casei este cenușa albă, folosită pe podele și în tavan, care a fost tocată pentru a-i da o nuanță de ciocolată profundă și a fost umpușată odată pusă pe loc.

Priveste filmarea: THE MARS UNDERGROUND [HD] Full Movie (Octombrie 2019).

Loading...