Sunset Electric transformă clădirea de 100 de ani într-o structură certificată de LEED Platinum

Seattle Weber Thompson a extins o clădire existentă din anul 1916 și a transformat-o într-un bloc rezidențial cu utilizare mixtă, organizat în jurul unei curți deschise.

Arhitecții s-au extins pe o clădire din cărămidă din 1916 și au renovat-o proiectând un cadru care acționează ca o folie neutră pentru zidăria istorică. Forma clădirii promovează lumina naturală și răcirea pasivă prin asumarea unei forme compacte care se înfășoară în jurul unei curți în aer liber, care se extinde până la un hol în aer liber care se conectează la strada pietonală. O scară exterioară mare oferă un spațiu de interacțiune și conectează diferite nivele ale clădirii.

Related: Ambasada Finlandei devine prima ambasadă certificată LEED Platinum în S.U.A.

Aceste strategii creează un punct focal social pentru clădire, eliminând în același timp coridoarele mecanice cu aer condiționat și zonele comune, promovând ventilația prin intermediul unității și permițând ferestre operabile la ambele capete ale majorității unităților pentru lumină naturală. Un sistem inovator, eficient, cu ciclu invers, este utilizat ca sursă suplimentară de încălzire pentru apă menajeră, prin atingerea aerului stabilizat la temperatură sub nivelul de parcare.

Loading...