Eficiența energetică Turnul științific pentru conectarea la Copenhaga

Complexul Panum al Universității din Copenhaga este pregătit să primească un nou Turn de Știință, proiectat în mod durabil, cu un atrium vertical impresionant. Situat în inima orașului, noul proiect va găzdui un laborator major și va acționa ca un loc public care ajută la integrarea Universității cu comunitatea. C. F. Mclear Architects a proiectat propunerea câștigătoare, care va crește în mod semnificativ densitatea în timp ce va conecta complexul la universitate, oraș și afacerile din apropiere.

O mare plajă de interior va lega noua clădire cu facilitățile vechi, îmbunătățind semnificativ conectivitatea centrului. Spațiile publice vor merge, de asemenea, pe verticală, cu un atrium uriaș care scaldă centrul clădirii cu 16 etaje, cu un caf? și zona mare deschisă la vârf.

Laboratoarele de știință au nevoie de cantități mari de aer proaspăt și de obicei conțin multe capace mari pentru reducerea contaminării aerului din interior, astfel consumă multă energie pentru a menține temperatura interioară. Pentru a face acest lucru, proiectul va cuprinde un sistem avansat de HVAC care captează cea mai mare parte a energiei din aerul de ieșire și îl transferă către aerul care intră. Cuplat cu un acoperiș verde extins și lumină naturală, clădirea va savura mai degrabă decât să suge energie.

Priveste filmarea: You Bet Your Life: Secret Word - Door / Heart / Water (Noiembrie 2019).

Loading...