Centrul de îngrijire a vârstnicilor din Spania, înfășurat într-o fațadă verde pixelată

Acest nou centru de îngrijire a bătrânilor din apropiere de Zamora, Spania, se ridică din peisaj, cu un profil ușor de înclinare, așezat printre rânduri de culturi. Proiectul se află pe un lot îngust, astfel încât pentru a profita din plin de spațiul disponibil, CSO Arquitectura a înfășurat clădirea și terenurile într-o rețea jucăușă care formează terase și spații verzi. Faceți clic pe trecutul pauzei pentru o privire mai atentă asupra faunei verde pixelate a proiectului.

O grilă de hardscape și greenscape se rotește peste centru, trecând de la peisaj spre clădire și înapoi. Acest efect subtil trădează amploarea clădirii, făcând-o să pară mult mai mică decât este într-adevăr. Acoperișul este accesibil pentru a oferi vedere asupra văii fertile.

Proiectat deasupra suprafeței rețelei este un mozaic de panouri solare electrice care sunt amplasate în același unghi ca și pereții înclinați, adăugând o uniune abstractă la proiect ca un întreg. Panourile oferă, de asemenea, scaune umbrite pentru rezidenți, deoarece aceștia se bucură de acoperișul și zidurile de grădină pixelizate.

Interiorul este centrat în jurul unui vestibular central curat, deschis, accesat direct de camere private. Deschiderile mari oferă acces ușor la exterior.

Loading...