Complexul de birouri verzi din lemn deschis în Chile

Noua casă pentru Santiago, Empresas Transoceanica din Chile, este la fel de parc ca și birou. Forma lungă, îngustă, bulbică a clădirii nu creează doar un element organic peisajului, ci permite și pătrunderea în spațiu și oferirea de vederi pentru toate punctele din interior. Orientarea clădirii este menită să maximizeze lumenul natural, iar fațada din lemn în partea de nord ajută la reducerea câștigului de căldură. Un parc acoperiș cu parcare acoperit sub clădire permite terenului inundat din jurul biroului de a deveni o extensie a mediului de lucru.

Plicul clădirii, izolația, orientarea solară, iluminatul și peisajul au fost luate în considerare înainte de sistemele mecanice, pentru a-și reduce necesarul general de energie. Răcirea și încălzirea sunt furnizate de o pompă de căldură cu sursă de teren care trage din puțuri adânci de 75 de metri. Ecranul de soare exterior permite liniile curate de vedere din interior fără câștig de căldură solară sau cu un sistem de distragere a cadrelor. Luminatoarele cu ecran lat, de asemenea, umple spațiile publice cu lumină difuză. Facilitatea are trei etaje în înălțime, cu două niveluri de parcare subterană.

Peisajul elegant din jurul clădirii este de fapt acoperisul garajului de parcare. Intrarea de parcare scade sub grade și se întoarce din nou pe cealaltă parte a terenului. Forma de laminare a designului extinde estetica organică a clădirii spre exterior, amestecând mediul natural și construit într-un campus coeziv.

Priveste filmarea: Our Miss Brooks: Exchanging Gifts / Halloween Party / Elephant Mascot / The Party Line (Noiembrie 2019).

Loading...