Școala Rammed earth din Vietnam inflorestează ca o floare plină de junglă

Cele mai îndepărtate zone din nordul Vietnamului sunt frumoase, dar înfloritoare. Copiii minorității etnice Hmong care trăiesc în sate rutină suferă din cauza lipsei accesului la asistență medicală și educație. Firmă de arhitectură vietnameză 1 + 1> 2 a oferit o rază de speranță pentru cei din satul Lung Luong din provincia Thai Nguyen la distanță, construind o școală nouă frumoasă, realizată din materiale locale, inclusiv pământuri bambus și bambus. Formarea frumoasă a școlii și colorat este o sursă de inspirație pentru sat și servește ca un refugiu primitor protejat de elementele dure.

Școala elementară Lung Luong este așezată pe un vârf de munte și construită pentru a înlocui o structură slab izolată, care a fost rece în zilele de ploi abundente și de pescaj. Sub conducerea arhitectului Hoang Thuc Hao, sătenii au excavat o parte din vârf pentru a crea o fundație uniformă. Pământul excavat a fost reciclat în cărămizi de pământ îngroșate folosite pentru a construi structura școlii. Caracteristicile termice ale cărămizilor din sol ajută la menținerea unui climat temperat interior pe tot parcursul anului. Cherestea și bambusul provenit din surse locale au fost de asemenea utilizați în construcții, iar copacii existenți au fost protejați în timpul procesului de construcție.

Școala elementară este răspândită pe vârful muntelui, acoperind o suprafață de peste 1.400 de metri pătrați. Orientarea și amplasarea clădirilor și a baldachinului de bambus colorat deasupra optimizează iluminatul natural, ventilația și izolarea fonică. Școala cuprinde săli de clasă, locuri de joacă, grădini, camere multipurpose, o sală medicală, bibliotecă, bucătărie, toalete și dormitor.

Related: Casa de pământ ramificată îmbină materiale tradiționale cu tehnici moderne în ultima frontieră a Vietnamului

"Scopul acestui proiect este de a crea o școală cu facilități care să se împotrivească naturii aspre", scrie arhitecții. "Sălile de clasă sunt compatibile cu muntele, spațiile dintre ele sunt sloturi care fac ca totul să apară ca un tablou arhitectural lipit pe teren. Coridorul conectează toate zonele funcționale. Fundația clădirilor respectă terenul natural, ceea ce înseamnă că acestea se înalță și coboară ca un drum de munte ".

+ 1+1>2

Loading...