Renovarea uimitoare a fațadelor se toarnă în lumina zilei

Folosirea lumina zilei pe străzile aglomerate și înguste ale Londrei este o provocare remarcabilă pentru orice arhitect. Recent, ALA a întâmpinat această provocare în renovarea remarcabilă a biroului 10 Hills Place. Folosind un pic de ingeniozitate și un pic de tehnologie de construcții navale, arhitecții au creat o fațadă sculpturală, care este la fel de frumoasă și eficientă. Sa spus că nu poți judeca o clădire de fațada ei, dar pentru clădirea asta, tocmai asta vom face.

Structura însăși era o extensie a unei clădiri de birouri existente. Mai degrabă decât să demoleze ceea ce exista, au plasat un cadru din oțel ușor peste structura de beton existentă și au aplicat o nouă piele care a făcut din nou vechea clădire relevantă.

Fațada a fost inspirată din opera de artă a lui Lucio Fontana, un sculptor argentinian bine cunoscut pentru seria de lucrări "slash", care conțineau găuri tăiate pe suprafața unui tablou. Folosind acea estetică ca punct de sărituri, Amanda Levette Architects a creat o fatadă curbată din aluminiu cu patru ramuri sau pleoape, care funcționează ca luminatoare. Aceasta poate părea o decizie pur estetică, care riscă să diminueze accesul clădirii la lumina zilei, dar, din fericire, acest lucru nu este cazul.

Folosind câteva detalii destul de inteligente modelate pe fațada existentă a clădirii, luminatoarele pot captura luminatorul și îl transferă eficient în spațiul de birou. Paharul din fațadă este auto-curățat, în timp ce designul inteligent al raftutterilor asigură faptul că fațada are o întreținere redusă, ceva de importanță majoră pentru proprietarul clădirii. În plus, învelișul de aluminiu și forma sculpturală creează o fațadă memorabilă care se schimbă radical în funcție de condițiile cerului.

10 Hills Place este un extraordinar plus față de țesuturile urbane din Londra, o utilizare frumoasă a unei structuri existente și o revitalizare fantastică a unui spațiu vechi, nedescris.

Loading...