Pavilionul Lanternen al Atelierului Oslo este realizat din lemn durabil norvegian

Lanternen este un nou pavilion contemporan care se află în mijlocul unei străzi pietonale din orașul Sandnes, Norvegia. Proiectat de studioul local Atelier Oslo, adăpostul a devenit un punct de referință proeminent în oraș. Formată ca o seră pe piciorușele de lemn ecologice, el trăiește până la numele său, strălucind ca un lantern noaptea.

Fotografii © Atelier Oslo

Vizibil din afară, Lanternen servește drept punct de întâlnire și adăpost de piață, precum și un spațiu pentru concerte muzicale informale și alte spectacole. Se află pe patru picioruri care sunt realizate din stejar durabil local. Construite cu armături de oțel pe articulații, unele picioare ale coloanelor se transformă în bănuiți unde se întâlnesc cu solul.

Panourile de sticlă sunt montate într-un model care se suprapune - ca un acoperiș - cu un model imprimat translucid care filtrează lumina. Lanternen a fost creat în 2008, când Sandnes și Stavanger au fost aleși ca capitale culturale ale Europei. Designul a fost câștigătorul unui concurs numit Wood Norwegian, lansat pentru a promova arhitectura contemporană și utilizarea lemnului durabil.

+ Atelierul Oslo

Fotografii de Atelier Oslo

Loading...